(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
應唔應該食返啲有脂肪嘅食物?
嗰下腹肥咗好多
但明明我無乜食過高脂食物
身體會唔會因為我太少脂肪進食量而啲啲例如蛋白質轉成脂肪?
最初 PPL 係唔會溝細肌肉動作
半年
有冇巴打可以教下我點練耐力?
我操胸通常推多,推胸頭幾個動作都仲跟到重量
姐係可能推3個動作,已經爆左,要推返bb 重量
但係我見啲fd 操,之後既動作佢地仲可以keep 到個重量,覺得好頹,好廢,自己好快爆
本身我係廋底,同埋好細力個啲黎
另外每日有keep 住食依隻
個programme岩你d fd唔代表岩你 轉個岩自己既training volume更好
Creatine都只係慢d吸收既protein 唔係咩神藥 你每日protein total intake唔夠的話 都唔會gain到
Creatine嚟
清係咪睇錯casein
屌sor 腦殘 creatine有用 但都要食夠protein 夜啦眼瞓了
係 我對眼壞撚左
想問下,如果本身係打開波,一開始做gym只係for athletics ,無乜點研究啲exercise嘅
而宜家無打波,想專心只做gym,可以點入手好

利申基本上唔洗點再增肌,想修形多
我見有啲巴打話食肌酸,會大力? 咁其實係咪架呢?
推胸認真做3個動作12組咩都爆啦
我第四組開始力量就會下降
如果你之後重想做多啲嘅咪玩感覺唔玩重囉
我有時玩重啲2個動作就爆左,第三個動作已經冇晒力推,係誇張到空bar 都推唔起
可以比你做多一下半下
係上幾個post就見到你條友嫁啦喎
你肯睇#1懶人包未?仲係度ff d on9理論
代價:可能甩頭髮
有冇教練可以淨係教五、六堂(學生冇乜錢),淨係想學番D飲食餐單、多關節動作點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞