(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
細佬我由細到大都踢開波,但係之前唔知係咪份工關係(做地盤),個下背會硬哂同痛,自從個陣開始就極少運動,搞到而家出返黎做已經完全唔夠力,我未做過GYM,想練力練體能,但係又好驚個下背會再惡化,新手入門係咪最好搵個教練學一排先?Sorry 1999
師兄係咪想問一個cycle行幾耐
第一眼以為講緊啲曳野 💉💉
Myprotein隻isolate易唔易溶?
要突破平台期係咪試新方式做gym? 或者只有係狂食野?
Tauter
我都覺得佢似問落野
一定唔係要狂食野
大部分powerlifter每年比賽體重都差唔多,但成績一直有突破

你要睇下自己係 訓練 飲食 休息 三大因素有咩可以做好啲先
我目前覺得飲食, 真係就咁每日3 餐, 最多晚餐吃多少少, 休息就每日7 小時, 有午睡, 訓練就每星期3日, 每次1 小時多d
下背痛最好搵關節sir/小新教練呢d搞搞 ig search就會搵到佢地
你有冇其他運動項目?
如果一星期三日要有最好既肌肉量成長,我只會推薦 3日Full body
可以一日主推 一日主拉 一日主腳

幾多餐唔係問題,都係要充足蛋白質加少許熱量盈餘
我同意要補充protein, 所以都不斷搵緊機會去補充

冇la, only gym, 係咪加埋有氧運動(跑步/單車) 好啲?
巴打們 我隻小腿今日起身就好似腫左咁 路都行唔到 點解決
想問下你哋squat一餅去到三餅用左幾耐?
最近卡左關
睇醫生?
考消防仲用藥
連登新手隨便起跳都3餅啦清
唔係,想問增肌期幾耐
我就建議見唔到腹肌就轉cutting
人地問你cycle你又話係
Cycle係黑魔法術語嚟
一餅去三餅 兩分鐘左右啦
第一次squat由熱身開始一餅餅加上去
唔係一個週期咩
唔係16個禮拜,20個禮拜呢啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞