(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區80

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
都操到2個鐘
我都係操就食多啲carbs
唔操就食多啲protein
咁食係 OK , 但會浪費左個 newbie gain , 你一星期做 4 日 / 20分鐘 已經OK , 有咩事咁忙 ?
因為gym room有啲遠
我係絲 做嘅重量都唔大
如果我平時喺屋企做拉力帶訓練呢?
會唔會都幫到newbie gain
拉力帶都得 , newbie gain 好神奇 , 肯郁就會生肉 , 不過頭兩個月可能會比較慢
如果做嘅重量唔大
可以買套輕輕地啞鈴(10-20kg/set) 或者用拉力帶都夠
係屋企做可以唔洗咁劇烈 但要keep到每一日個人都有郁到啲肌肉
到你個兩日去gym room就可以做返足啲
咁樣應該唔會晒咗個newbie gain
唔該曬巴打買咗台式試吓
唔該曬巴打
飲脫脂有咩意義 同全脂又唔係差咁遠 仲要少D營養又冇味
呃自己
脫左脂無咁肥
以前營養師話飲脫脂,跟住飲就飲慣咗
飲脫脂奶不如唔好飲
只係有少少味有少少蛋白質嘅水
無哂啲脂溶性嘅營養素 又無飽肚感
牛奶好多香味口感都係來自脂肪成份
好多脫脂奶為左補足香味口感缺失會加啲添加劑落去 為左健康啲所以加啲唔健康嘅嘢落去
除非你係好撚肥但又唔飲奶唔得
否則真係唔建議飲脫脂奶
減脂最後都係睇熱量赤字 而一盒全脂奶比起一盒脫脂奶多嘅熱量都只係50-100大卡
比起入面少左嘅脂溶維生素同營養素真係微不足道
其實都有好多營養師有講過全脂奶比起脫脂奶更有效幫助減脂
可以自己google search下
shoulder同chest至少隔一日先 recovery問題
比起15磅純肌肉都係差啲
但聽啲師兄講要push day的話唔係即係胸+膊同一日?
有腹肌嘅人坐係到嗰時嗰肚都係突起哂
彎低身坐會唔會痛架
Yes
Push = Chest + shoulder + tricep
Pull = back + bicep
我都想考
新年想飲奶粉,Myprotein好唔好,大家推薦咩味,筆值有限
手*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞