(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Protein夠calories差少少先到tdee就係減脂嘅最簡單策略
有有人依過gnc slimvance去減脂?
效果如何?
另外 而家多左好多即食雞扒 or other real food products
其實係咪會比齋食whey protein 成效好d?
有無做好熱量赤字先
Whey protein只係蛋白質
最多係氨基酸組成適合增肌嘅蛋白質來源
平時食嘢食得夠蛋白質真係可以唔飲蛋白粉都得
之前試過
做到熱量赤字
體重有減
但做唔到好乾身個隻
想睇下呢度有冇甩開水既人比d建議
LM
我反而覺得ok,似溶左既雪糕,我用200ml水開就太甜
飲完個肚又唔會古古古
當你飲過my protein就知咩係好味
想問有邊隻粉係真心好飲
試過幾隻myprotein味都頂唔順
想飲得開心D
on gold double chocolate/Rocky road
ON mocha
想cut fat好難唔cut埋肌肉
做多啲heavy weight可以幫到減少肌肉流失
有無度體脂果啲
體脂磅唔準 但用自己嚟做前後比較都有啲參考價值
之前未轉新包裝係伏到痴線
又唔夠水溶性
個包裝又閪
ON係咪都係iHerb買?
啱啱開左包myprotein casein, 朱古力味,都可以接受,whey 唔知
飲on 有冇人爆痘爆得好勁?
健身嘅人你地食咩早餐?想參考吓
最近多咗好多季候鳥, 交通每次 都要等
搞到每次都要等勁耐
麥皮可以點改第二樣,我對麥皮消化不良
Squat上果下腳踝好好有啲淵淵地咁,又唔係痛,
有少少似扭親果啲feel,有冇師兄知係咩事?

利申 有扁平足(唔知關唔關事)
食飯
蛋白粉pancake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞