(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
而家我dips擺最後直程做唔到 個胸廢左好多
大脾後面果舊肉成日好緊 有咩方法可以拉
但又怕開波DIP完 冇力做後面
我又唔會 最多係做得辛苦d
有啲興趣 賭上劣食者既稱號同你收左佢好冇
我都係咁
一開始做bodyweight 十幾下都輕鬆
但個program 擺第三個動作
要用用機輔助

因為我好細力所以好合理,唯有努力啲變大力
之前買 whey 送左包 rocky road 試飲 , 都未得閒飲

所有非天然味都係好易中伏
我發覺自己左膊柔軟度一般 , 已經好少做前傾式 Dips
我想問有無師兄試過係myprotein買完嘢.
送到黎少咗樣嘢.咁點解決?🙏
其實 係咪康文 特別多 季後鳥
去過 724 anyrime snap
都唔算hard sell, 但sell 就一定
不過成過過程係舒服
我body fat高 肌肉量唔夠
而家protein 食 1.5 x body weight
碳水應唔應該食少d去減脂?
成日都 70%off , 網上長期有 discount code share
打個飛機算啦
原來連登啲師兄都係靠打飛機健身
練中前三角肌 , 圓肌同手握力
唔係正常咩
我停一個月,第一次操番都好痛
同第一次操gym一樣,隔兩三日冇事
做三頭離心收縮果陣扭親手腕
途中完全唔覺有痛,以為係少少關節問題
然後繼續做落去,做完隔三四個鐘後開始痛
依家手腕外側小部份(豆狀骨至上少少),向外拗/向下拗會痛
舉起手再放低果時會痛
應該小事?淨係手腕外側小部份痛,內側完全冇事
碌雞蛋有冇用?
新手想問下有skinny fat嘅話係咪增加肌肉量就得?

如果落公園用body weight玩下單槓同掌上壓嗰啲夠唔夠做
手腕起碼停工一星期

練三頭扭傷手腕真係未試過
有無師兄知🙏
skinny fat 要減脂啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞