(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
屌嗰啲戇鳩鳩,幾次問過都每一個都凶返我,每次都爭啲開拖(Physical)。而家轉咗場完全冇呢個問題
實係我冇禮貌啦,淨係問佢:「唔好意思,仲有幾多組左右啊?」

面都唔畀直接屌我,痴線。自己做緊一個坐撚咗係度唔知做乜撚嘢,一做就做半個鐘。

有次喺隔離聽到有個人問個仆街仲有幾多組,明明都好聲好氣。佢答返人:「我做完你就會知㗎啦。」嗰次嗰條友爭啲俾人打
即係你隻狗同你食緊同一樣野?
諗起有次拎酒精抹完張 bench 之後走去攞啞鈴,返嚟又有人想坐落張 bench 度

雖然最後佢都讓比我但係嗰下真係好尷尬
55-60 左右 ego lifter bench 1/8 ROM

每次見到都笑佢
我嘅情景就有啲尷尬,因為我好大汗
我連rack都會同人share
除非大家唔係做同一個動作
裝餅拆餅都係訓練
養狗令我連鵝肝醬都唔食
我隻狗同我食嗰啲嘢都差唔多(如果cutting)
我都係晚晚一齊食白烚雞 其實都係一種動力
左胸肌太啲
是咪應該做多啲右胸嘅單邊訓練定係做返左胸
上面回左你
可以參考下
1.右手強手 練果時自然右手用多咗力 右胸自然engage少咗
2.女人都多數左胸大過右胸啦
正常都會唔平衡
但好少會好明顯
我之前就係好明顯左邊大過細
去睇完nkt就係上面講嘅問題
而家搞返好就正常返
放棄做掌上壓會唔會都有幫肋?剩係做單獨舉嘢嗰啲動作
Nkt?咩嚟
乜而家健身室變成咁? 我好耐冇試過咁,反而如果感覺到有人離遠等我用緊器材,又只係一般stack weight cable機的話,會問佢係咪想用,不如一人一組share,反正我組與組之間部機都係閒置住,而且唔鍾意旁邊有人等候望住我眼神,不如share玩,大家仲開心!
運動治療果啲
Neurokinetic therapy
有興趣自己搵下
香港有人做呢啲的
試過有條撚樣問佢仲有幾多組
閪晒面話未做完啊未做完啊
然後細細聲屌我話我企係到等乜鳩

舉得輕又要唔humble
真係得啲死廢中先做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞