(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我知呀,所以做前係無拉,但做後或者訓前係咪應該要拉?
gym 後要拉,瞓前就唔清楚
有冇適合乳糖不耐嘅gainer介紹
https://youtu.be/5hI8kb7I4Ds
athlean X特登入去greg條片話用成個channel黎賭自己係咪natural
好驚同大隻鬼佬share做
我平時又抖得耐, 一share就攪到好似趕住投胎咁
其實lactose free 一樣會痾,不如認真練下腸胃去適應乳糖,雖然無得練到完全適應,但我都係咁樣練番黎,不過就只限於1L之內 , 太多都一樣會痾,如果真係練唔到,買乳糖酶食好過
你咪索性佢兩set 你 1set 囉
jeff今次會唔會一鋪清袋
唔想佢收皮,佢成日有啲怪招,有時都幾有用,佢有招瞓地下做夾胸,飛到好重都唔怕拉傷膊
Jeff留言叫Greg飛過去搵佢,機票酒店全包講真係咪真,飛過去睇一次就見證到
jeff 今年事非咁多
咁多大袋質疑佢
Agger同埋中意佢用自己個身講anatomy 一理通馬國明
你7呎高定一日操三粒鐘?
除左Greg之外,其他都少睇,雖然有時佢講野係岩,但會覺得有種怨婦mode咁
無問題呀 係慢D咁解 我仲會用almond mike沖再撈protein再加D花生醬
Btw我一日都真係會操三個鐘
救撚壞曬人...唔係個個都要full squat
不過gym普遍做唔到full squat嘅肥仔去拉拉筋先 唔係話梗你
不過講真佢腳板發錯力 佢第一第三下腳尖飛起曬
用腳踭發力而唔係三點發力
我覺得似係佢著錯鞋,佢對跑鞋個鞋頭翹起左,先至攪到佢有少少搖。
新嚟報到
呢度係咪好多Greg fans
建議大家唔好信哂條友 好多bullshit
睇下條友同Mike Israetel debate就知條友唔太掂(knowledge方面)
想問下做划船練背 應該用正手定反手?

同埋如果deadlift又應該正手定正反手?
Rowing 正手定反手視乎你正手定反手好feel啲
無話邊個好啲 只係反手會多啲二頭參與

Deadlift正反手係健力握法 可以拉得重好多
但問題係左右背會受力唔係好平均
用拉力帶吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞