(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
會唔會食唔夠?操少左相對地消耗少左就變到Recover好左?
食唔夠蛋白質都會 recovery 慢左
係肩
新手jj想問下

我舉啞鈴練4set 每set做8下,做完一set會放低休息8-10秒再拎起開始下一set

第一set可以做曬 開始感受到充血
第二set做曬feel到力竭
第三set去到盡得六下
第四set 去到盡做到四下

咁樣練有無錯?休息係咪唔應該放低啞鈴完全放鬆?
休息時間太短
試下組間休息60-90秒 可以放低啞鈴
呢個只係一個動作,如果做完第一set就抖會唔會太耐,定係每組嘅目標都係做到力竭
我通常做完之後抖三分鐘開始下個動作
Block咗佢先 單機啦
新手唔洗追咁多muscle fatigue 每組抖到有力完成下一組再做都得 3-5分鐘都唔過份 rpe有7以上就得
一開始好好地每個動作每一下都hit到舊肌肉先 抖咁少好易變晒所有野做junk volume
大路就ON
咪撚飲myprotein, sponsor丁可欣隻傳銷雞
真係 myprotein 狗也不屌
平啲可以試吓on 如果好飲可以試吓Mars
教練堂$800一堂算唔算貴
今日去簽左一年會籍$588一個月,個教練順便sell下我
有冇講簽多少少堂會平d?
放臭屁應唔應該食少舊雞胸
冇,佢話我上四堂已經唔洗再跟
佢帶我試用左下d器材做左兩嘢
我飲完Whey成日都會放
太多蛋白質其實有無問題
上網睇有啲話無就啲話有
你嘅「太多」係幾多 如果腎功能正常 有啲bodybuilder食幾百gram都無問題
腎有問題就去問一問醫生會好啲
有料又教到你既,1500蚊都唔覺貴
無料既就算免費都浪費自己時間
第三set去六下換輕5-10磅做埋果兩下
第四set用輕左嘅啞鈴做埋去 , 唔得就再減多 5磅

呢啲肌肥大 gain set , 一般set 死唔休息超過 30 秒 , 多數用黎練二三頭
應該所有操野既人都會想有私竇
荔枝角d2 就快開間7*24, 多個選擇 但啱啱喺隔離比左半年錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞