(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁可能form有問題
不過每個人leverage都唔同 唔睇過真係答你唔到
我讀書果時做暑期工 , 推鐵車扭傷手腕 , 又係手指尾對落個位 , 唔痛之後一直唔理佢 , 但發力果時會痺 , 持續左 10 年
10年.....
我係P記都多
用多啲手指尾發力
想問你地覺得唔係platform做deadlift會唔會係無品行為?因為個場得一個platfor成日有人用,通常啲人都係就咁係空地做,但最近啲pt有時會叫你唔好咁大力或者墊住
唔覺 但會細力d放
問題係佢無墊提供
一係就用yoga mat但試過會好彈
都唔同級數,我一向講24小時健身室優點只係開24小時,缺點係細間同少機,企多幾個人就逼到仆街,除非位置好方便你、或者你生活習慣半夜至玩到,否則都係放工繁忙時段玩的話,倒不如去大場玩!反正都係人多,點解唔去間地方大、多機既同人逼!
講返24小時健身室,個人覺得除Go24可以做到24小時開放、又有大場feel (荃灣店單係cardio area面積已經做到一間24/7),其它都係會所feel!
有無師兄知道想做健身教練考咩牌好?
頭先開左包 rocky road 試飲 , 又唔覺難飲 , 都幾香 , 不過飲完一陣會涸喉 , 而果啲化學味長期飲我會反胃
好多人一開始做都搵人陪嘅 一開始又唔熟點做 咪一齊研究下

至於嘻嘻哈哈就... 唔太嘈同唔影響人就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞