(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
即係早餐係 400ml奶 1serve whey, 90g麥皮?
仲有4 匙花生漿 , 俾我會用 700ml 奶開 , 太杰好難頂
咁咪一個朝早一枝十字牌
買奶買到窮 貴過Whey Protein
不嬲 whey 係最平嘅蛋白質
但個 KCal 會唔達標
想問我之前買咗whey protein for 做gym嘅 但肺炎之後就冇再做 所以就冇飲 近排做番但一飲之前買落同開咗嘅whey protein 會即刻想漚同飲唔落 到底係我問題定點
掉左佢囉
係過咗期定點? 同埋呢啲野有冇有效日期架?
你咩資料都無講 , 點知
係myprotein 嘅impact whey protein見佢包裝冇寫所以上嚟問 新手屌細力啲
袋裝好易漏氣 , 拉完條拉鏈仲要卷兩野
今日swap 一swap 啲動作次序,改左先做5x5 deadlift,隔一個胸既動作先做squat, 點知個背好似唔夠力好唔穩咁。 其實係咪應該要做番squat 先? 之前先squat 後dl 相對無咁大影響

一星期只可操兩日,所以要夾埋練
一開就轉番用筒好似好啲
同一日無可能做哂heavy squat同deadlift
Core會lock唔實
一係分開兩日做 一係就squat用hack squat代替啦
dumbbell chocolate
我已經偷懶用hexbar 做dl 下次試下點做hackbsquat 先 我個場有部機,但未玩過
會員再九折
我想問下巴打們,會唔會晚晚搵完筋先訓?gym前動態熱身就一定要做啦,但靜態伸展其實係咪一般要做,我個背靈活度有啲低
donki 好似都40蚊400定500,日本雞
我樓下紐西蘭無激素雞扒 , $68 / 400g
如果唔係超新手 , 舉鐵前唔好拉筋 , 純熱身就夠
極限code可以去到39x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞