(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我係waterfall做
見到有人用個氣壓式power rack

阻力較到15做squat
下下都lightweight yap buddy
仲要個場樓底高 有回音
小妹都係
小妹有個位可以收埋
如果你想練力量 set番輕少少 唔好日日都maxout
明白,唔該晒巴打,諗起kofgym個個deadlift矛盾對決
即係支bar有個位可以勾cable而cable嘅阻力係來自氣壓
有冇人上身排骨,下身肥大脾?點樣可以令到上身大隻?下身減肥肉?
另外做 HIIT 會唔會愈做愈排骨?
明白,漏左問每星期+1下咁少算唔算係progressive overload?
卡關後再搵下咩叫週期性訓練,希望無咁快
淨係大重量先輕少少定全部動作都輕啲?maxout 係指做到力竭?
我怕胸肩得2個動作會唔夠刺激所以之前都係set個重量希望推完第二日胸肌會疫,不過肩就未試過會痠
師兄介唔介意分享下你既餐單?
早餐就食即食麥皮 加杯protein
午餐就食 雞柳薯仔 飯/豬排薯仔 飯 /
下午茶 約3,4點 兩個魚柳包
5點就飲多一杯protein
晚餐 雞柳薯仔飯
操完之後 donki買個三文魚飯
臨瞓前飲多杯protein
原來一日飲3杯, 跟!
大重量 + 每個動作都係
rpe應該都應該係逐個week加
師兄你份雞肉薯仔飯份量係幾多.
康文冇barbell都要上完堂至有資格玩,會所任何住客都可以去,唔擔保佢地受過正確訓練而使用,仲隨時走個小朋友埋去搞,陣間整親又係會所責任!
5條雞柳
1個薯仔
咁又係 但冇barbell玩dl squat好唔方便
感謝師兄!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞