(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
一係Butt wink 一係lower back arch太多
5日前度係65.9
今日再度都係65.9
係食唔夠定係點?
你 UP 乜鳩 ?
幾多樓定一入去大堂就有
佢應該係講體重
剩返蛋黃唔要,不過有時會俾當時女友整蛋糕、甜品..
曾經貪方便買過袋裝雞蛋白,但價錢太貴,係當時買原個雞蛋既三倍,長期食用係好龐大負擔,之後都係買返原蛋,每次訂兩箱 (720隻),仲送貨上門..
5日前個體重係65.9kg
今日都係65.9kg
係食唔夠定點?
Press, fly
想請教下如果女仔新手一周三練 上身一日下身一日 仲有一日可以練啲咩?

同埋如果練上身嘅話 應該揀幾多個動作練呢?
其實女仔主要都係練3 樣野多 , bye bye 肉 , 腹同屎忽
練到3日可以試下push pull leg咁分
新手每日3-4個動作 每個3set都夠 如果太攰feel唔到舊肌肉就停 再做都只會變junk volume
但我對翹臀無咩興趣
反而想練多啲腳同胸 但唔知一次應該揀幾多個動作練
多謝師兄
但glute strength對posture好緊要 膝頭痛腰痛呢類都市病可以靠練patpat醫返好 所以無興趣都唔好skip
係咪都係做hip thrust, deadlift為主?
咁或者我將佢連埋腿日一齊練
Deadlift反而唔係必要 bodybuild黎講 做rdl性價比會高d 因為technique冇咁多要求 risk冇咁高
可以加埋side lying leg raise落去 唔少人既glute medius都比較弱
想問下假如果日係push day,係胸3-4個動作,肩3-4個動作,定係胸+肩夾埋3-4個動作?
夾埋3-4 例如 推平胸 推上胸 推膊 三頭
thank you 學到野
我岩岩開始玩 都係你講完先知傳統deadlift同RDL原來唔同
低能一問,有冇咩方法唔用磅,粗略估計半隻烚全雞走皮有幾多g,因為每日中午同夜晚都出街食半隻,好難用磅
9CM X 9CM X 2CM(厚) 肉 , 大約係 100g
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞