(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我一直都以爲得我會飲完whey會涸喉其實係咪隻隻都會?
上次飲on以外牌子已經好耐唔記得咩感覺
垃圾sports art
啲化學合成嘅味多數都有涸喉情況 , 我估係合成味偏苦 , 要用更多人工糖所導致
出外食呀 因為我每日都準備自煮二餐(早餐 午餐)
但dinner就同同學一齊啦 ⋯ 唔好搞到冇哂生活咁
如果一星期最多我4日做
點樣分好? 想增肌加增重小小
都係果d大路野

全身訓練3日 每個部位一次做7-10組
淨低果日做下帶氧

push pull legs 淨低果日帶氧/針對弱點練多日

胸背手腳 將腹放係每次訓練最尾做幾組
Thanks Ching

帶氧無做,如果真係要做可以抽多日
我依家暫時分左
胸+3頭+腹
背+2頭+腹
膊+腹
腳+手+腹
驚咁樣錯所以上黎問下
sq+bp
dl+bp
sq+ohp
bp+dl
有教練就跟教練啦
佢為你度身訂造嫁麻
高強度 姐係咩強度我地又唔知
你身體咩狀態我地又唔知
同埋除左呢4日你仲有做d咩
同飲食係點
我地都唔知
你有教練跟應該ok嫁啦
乜旺角Goji變成咁?冇手尾放返dumbbell上rack,應該係會員問題,冇人屌?以前加州時期有幾個老屎忽PT會出聲屌,屌多幾次d人會自律少少,估唔到而家變成咁,搵個dumbbell搵五分鐘,好有P記feel!
但如果短時間 而效果可以媲美長時間
咁個訓練會辛苦好多 同埋易影響你舉鐵表現
身體未必恢復到 訓練計劃睇長期既
一係慢跑半個鐘波 試試兩星期-四星期 身體有咩反應先
同埋除左帶氧 飲食先係減脂重點
ching 我唔係好識睇
有冇巴打係24/7做緊?觀塘多唔多人做
佢個 list 係另一種力量練法 , 唔適合屋企或康文練
個腹練咁密 ? 有咩目標 ?
Go24 老細係藍屍白鬼黎
無乜特別 只係諗住KEEP住刺激到腹部肌肉
我想問新手大約練咗半年,近期開始有啲肌肉感受度,每次練二頭有三個動作,唔會做好大重量但係就40-60秒休息時間,有時做到最後兩三組二頭好似就嚟抽筋咁,係咪應該增加返休息時間。但係我唔係無力,而係每次到頂峰都就快抽筋咁。
新手,有冇屯門巴打?
之前康文做,諗緊轉唔轉247 / anytime
健身期間飲多d水,身體缺水都容易muscle cramp..
原來係飲水唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞