(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
棍問下咁多位巴打,用史密夫機推上胸個陣,左手手腕無啦啦會向下縮,變左屈住咁
試左好多次垂直開始,但做做下都會屈住,係咪即係左手唔夠力
女仔練膊同二頭 , 雖然肌肉比男難練 , 但萬一真係練左出黎 , 唔係咁多男仔接受
hip thrust 十個有九個都發錯力 (我都係)
睇Youtube片自學咪得囉!
有無抵食雞胸牌子介紹?學生哥無咩budget 淨係買whey同protein bar已經好窮
respect 自律
無錢就自己煮啦
出去買平極都20幾蚊件
咪係
唔係勁熱愛健身 一心一意諗住個二頭同肩要變怪獸級既女 邊有可能練到男仔唔接受既二頭同肩 最多咪Anella Sagra呢d級數咁

但假如一日上身 訓練肌肉嘅次數會唔會唔夠?聽聞一個部位要練20組
你新手既話 其實唔洗太執著組數
因為你都唔夠肌力 你20組 但20組都hea既
同砌10組堅砌既 10組隨時仲有效
你都唔夠肌力20組都堅砌 唔洗咁執著下數組數 執著個強度 要每組都有效仲實際
新手想問下biox power whey complex 岩唔岩

目標減肚腩同增肌
暫時只係一個重量練3組 仲未識rpe rm 遞減果啲
ok嫁啦
新手類似咁已經非常有效
https://youtu.be/R0C-S9ZOhzE
謝謝你
至少宜家會大膽啲走去重訓區
但暫時做胸都仲會有少少尷尬
因為要煮飯所以最多練得3日
‘得3日我直頭會拆d動作去leg day’即係咩意思?
屌閪個動作根本就係hip hinge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞