(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我cut更早上都90g麥皮
上網睇到個weight gain protein shake,每杯都有1000calories ,想問下新手如果飲呢啲有冇幫助
影個營養標籤上嚟睇睇
無數字好難俾意見

因為我想增肌,所以要食夠2100 tdee同96蛋白質,見到呢杯野有1000 Calorie ,所以想問下飲唔飲好
咁就 360KCal , 仲要係碳水 , 真係可以咁 cut ?
碳水用未住前重量計,因為煮法水份都會影響重量
餐餐70g麥皮真係會反胃
我係落水前磅 , 計埋水無意思 , 而且清水麥皮係唔健康 , 所以用咩水沖都會好大分別
2100tdee唔難食夠呀
駛唔駛玩到咁激
我覺得會吸收唔到
新手分幾餐 , 可以乾住上
學下tdee同三大營養分配先啦
原來係 shake 嘅餐單 , 以為係成品 , 如果要點自己整就不了 , 因為好麻煩 , 沖定放幾個鐘就算雪住都會變味
新手頭兩個星期食5餐都食得落
依加食到第4餐晚餐覺得好飽唔想食第5餐
係咪應該加強操練
定係食返4餐算 第5餐係糖水
增肥食法
我諗住有呢杯Shake就唔洗食多餐
咁係咪分幾餐食都好過飲呢杯野
其實係可以嘅
但你一開始最好唔好一餐就食咁多
腸胃未必受得住
將呢杯嘢分做幾獲飲會好啲
又唔一定 , 用 400ml 奶開咁大 PAT 野 , 杯野應該會好杰 , 唔趕時間可以慢慢妹晒佢 , 不過臨瞓前就唔好試了 , 驚你瞓瞓下會湯
Bb嘔奶咁
你張餐單係咪 copy 漏左 2 殼 whey ?
係,因為我冇諗住買,想靠食物去吸收足夠嘅蛋白質同卡路里
果2 殼 whey 先係主角 , 不過我認為一殼就夠 , 兩殼基本係浪費

要食夠卡路里唔難
食夠蛋白質先難
我都知我仲想問我上網搵到每g脂肪會生產9 Calories,咁我如果每日食左60g脂肪,姐係60x9=540 Calories,咁呢540 Calories可唔可以計入我個tdee入面
生酮撚真係咁樣食脂肪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞