(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
前日back day 做rackpull
今日成個背,後膊,三頭,trap,hamstring
都仲痛緊
本身今日操膊或腳
或者操咩可以唔連到上面痛既部位呢
師兄rackpull 係咪當DL咁發力?
可以練下squat, leg press, leg extension, Bulgarian spilt squat?
之前bulk完好難cut,之後唔敢純bulk
姐係會做埋有氧?
Rack pull正常應該擺支bar係膝頭對上少少,膝頭摺少d應該唔會hamstring痛
可唔可以講多少少deadlift個背應該點?
有冇巴絲用resistance band分享下分得
成日覺得用resistance band練胸個感受度唔夠大
拉得重 hamstring 其實都會痠 , 三頭痠係個背無鎖好
本身想轉操腳但試過就咁squat落到底hamstring有拉扯同酸痛感覺
我用hammer squart rack最底果格
膝頭附近
個人小腿比較長
但起動果下始終要用腳發動先
其實關唔關離心果下要慢放支bar所以三頭都要保持張力所以酸?
因為三頭算係上面部位酸得最小
唔知關唔關back day前果日操胸事
Strengthlevel個網係咪太少瘦底嘅人入資料
Dumbbell bench press推1 time bodyweight居然出stronger than 99%
係,好撚早起身煮
煮到冇動力
啲雞胸鞋到仆街
擦子膠
如果落果時會用手力幫 , 即係下背唔夠力 , 我就未試過 rackpull / deadlift 之後三頭痠
岩岩試shoulder press推上就拉到lat痛
推胸 鎖背時 成個背勁酸
睇黎今日都係好好休息算
似係飲食有問題 keep住trace calorie deficit就cut到
不過出街食其實好難
單邊body weight計 如果推到應該可以輕鬆3,4餅
我番飲食,午餐晚餐都係出面叫外賣,計唔到calorie,所以之前dirty bulk完靠只可以每餐食少啲cut,勁辛苦
頂睇唔到個each字
佢個結果寫Your lift is xx times your bodyweight
邊會諗到係each
師兄請問食滷水蛋會唔會降低營養價值?
平時路過想買嚟食下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞