(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
煮俾自己同男朋友
Abouthai有泰國無激素雞胸 $70唔駛有1kg
覺得戰神Marswhey好好飲 不過有啲貴
我去開一田買
40蚊兩件200g
請問如果食KFC既雞唔食皮係咪都肥?

同埋平台期係咪要加運動量或減食

小弟日日都會12個動作hiit 做3set
近排操背開始feel到有平台期
玩tempo training有用不?今日岩岩用呢個方法操好似幾有Feel
Lat pull down 拉2秒 hold 2秒 放4秒 再落
Seated machine roll都差唔多 類似dead stop 然後再3至4秒放
未試過tempo可以試下 你比新stimulus d肌肉 d肌肉唔多唔少都會有增長 同埋tempo理應會令你動作quality好左 相對以前既training intense左 咁都係progressive overload既一種
叫屋企人做重量訓練而唔好去慢跑係咪難過藍轉黃
好多玩法,drop set ,super set都有唔同既刺激可以試下
係咪得將軍澳果間abouthai 先有得賣?
係呀 將軍澳區應該得坑口果間有 我覺得好大包
我今日拎兩舊出黎解凍再焗都有300g
再問求答
點解香港男人好少hip thrust
外國都成日見
真 我會所得我一個會做 好多男人直頭skip leg day 冇見過佢地操腳
係咪怕尷尬
有練hip squat 差好遠
Deadlift too
從來都無做過dumbbell pullover
最近開始做 有種抗通任督二脈嘅感覺
想問下大家意見
我家陣係一星期操4日
試過兩種programme, 但唔知邊個好d
A. 1. 胸背膊 / 2.腳腹 / 3. 胸前中膊三頭 / 4. 背(有deadlift)後膊二頭
B. 1. 胸背腹 / 2. 腳膊手 / 3. 胸背腹 / 4. 腳膊手

A既話就操得攰d, 好似集中d果堆肌肉, 但之後多d時間比佢地休息返
B既話因為d肌肉大致上都唔關事, 所以每次可以做得重多少少, 但之後休息就相對少左, e.g. 推完胸第2日推膊點都好似差左少少
有啲遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞