(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區77

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我買左兩桶muscletech未飲 未飲但好香
Sor講得唔好 係著襪唔著鞋
啱啱見iherbs 有平,整左桶muscletech iso whey 雲呢拿,尋日第一次飲已經想嘔 沖出黎隻味堅怪

曲街myprotien, 上星期話delay 到六月中先到,今日就送左上門
想買對reebok nano 做gym, 去amazon 睇好似連運費要近一千,係咪應該等下discount 先 呢家著緊迪卡儂對一舊水波鞋,都幾夠硬
https://youtu.be/Xf8XBNiAFwc

大家覺得用啞鈴情況下上面個modified hack squat好d 定Bulgarian split squat好d
後面個roller sin走左你就67
做果陣背脊挨後應該唔會掛
https://vimeo.com/424777527
見Jeremy Ethier 推薦
聽朝試下先 但開蓋好香
Nano香港都有啦
仲要有折
食多啲野加就protein夠
gainer冇益的
香同飲落口係另外一回事
有折果啲斷晒碼
有shoulder impingement點算
向上舉同某D推胸都膊頭痛...
新手想請教食個方面
我早排練完d手手腳腳多數會痛成個禮拜先有力做得返第二次,食就食雞胸同雞蛋,不過前日試左訓前同練完後飲乳清蛋白,d肌肉冇再好似以前咁練完第二日郁d就撕裂痛到不得了,大約抖2~3日就可以重新練過。
但係有前輩話新手唔應該飲乳清蛋白,我咁既情況係咪仲應該繼續keep住飲落去?
係咪serratus anterior或者external rotator太弱 試下做activation exercise當warm up
我就係飲 on whey 會頂肚
可能真係要飲 isolate , 不過係貴 d
有冇師兄知邊度有得買助力帶
你地邊到買背心?

btw 唔好又爆發呀屌...
你首先搞清楚個觀念
whey係咩黎先
唔係增肌神器黎
只2係好普通好普通既蛋白質
如果你飲食已經夠蛋白質(約每kg1.5克-2.2克)
咁咪唔洗飲
無論新手定老手都需要夠蛋白質
所以whey無分咩階段先飲得
佢同雞胸 蛋 豬扒係同一樣野黎
會唔會話新手唔應該食雞胸?
另外你無手痛 未必關whey事
只係你身體習慣左 所以無咁大反應
或者你強壯左 個強度無加強
令你無咁痛
又有機會你本身食唔夠營養
果幾日又食多左又飲左whey
身體恢復速度快左
迪卡儂/rb.age
不過rb有巴打話係淘寶貨
新手問題
唔想肥得咁快 無飲gainer
係咪要食夠咁夠calories同protein先會grow得快啲?
如果protein夠calories唔夠會點?
如果想cut fat飲食應該點處理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞