經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
我就一定客客氣氣,我都知個路程唔係近,係佢係有糧出,但唔係一定要咁辛苦囉,我雖然唔係好有錢但我覺得呢啲tips係一定要比,最起碼我自己係咁諗先
你要攞一份自己揀嘅工同一個冇得揀嘅政治環境底下受壓迫嘅人黎比較都得嘅
係得你地先諗嘢咁straight forward
我會睇晒成件事嘅前因後果先判斷
唔會一嚟就總之加料就係唔啱

首先前公司打壓你點打壓法?
你搞鳩前公司又點搞鳩法?
再去衡量個輕重睇下支持邊個

你班友淨係識總之殺人就係唔啱 完全唔顧前因後果
但如果佢殺你老母你報仇殺返佢 我覺得你冇錯
如果你去殺狗 我覺得你做得好啱
如果人哋淨係打你你走去殺人 咁就係你唔啱
咁你有幾可聽到話有人食完外賣唔舒服?
根本只係得一張半張不明來歷嘅相再比人借題發揮
就講到全部外賣仔都會幫客加料
如果全港步兵肯罷工
我地就唔洗反政府反咁耐
大人肯罷工 細路洗乜衝
唔鍾意咪移民囉,反咩抗姐
seed?
慳人工呀嘛
車手人工60蚊,單車30蚊
熊貓管理層咪識揀
首先我唔係左膠大愛撚等等

你自己睇下上面人地貼嘅,台灣人點去表達自己嘅不滿點去抗爭而人地係成功嘅,強調抗爭唔係問題,手法先係我唔認同嘅地方,點解係要揀個又會影響唔關事嘅人成效又唔高嘅方法

放心我仲識去睇前因後果,唔係你講嘅認為做左某件事就一定錯到底嘅人
笑左
香港係我地自己香港人屋企點解要走?
間公司係你開定你屋企?定係你有咩一定唔可以離開嘅原因?
成班冇腦信晒啲係人都影到既相
又唔係你坐係餐廳食食下有頭髮
而家可信度高啲相不外乎:
倒瀉野 / 包裝得唔好
記得帶泳褲開工
各行各業連登仔月入50k,洗撚被資方打壓咩
一間公司同香港 好難直接比較
你group到有3-4成都夠影響運作 話說點解唔搞工會?
我都唔知點解唔搞工會

利申 花生友
掉撚哂佢啲餐就岩
成班外賣仔正一垃圾
間公司閪你咪唔好做轉工囉,又要搞客d野食有條撚用啊
筍到傻 最想接呢d 單 快快手手搞掂就收錢
其實以前都係咁 合理路程 大家快手搞掂
遠既 咪比返車手送
唔明點解fuckpanda 係要咁玩野
減單錢都明係因為多左人做
唔比轉單真係on9
好嘔心呀!做咩攪啲客嘅嘢食,啲送外賣嘅有咩不滿咪直接同公司反映囉⋯對啲客做啲咁嘅嘢好無品!做得唔開心咪唔好撈囉
叫fuckpanda直升機接送
會唔會有諗過用無人機
點用?
成架無人機飛入商場攞餐?
我諗有部分係走投無路先入黎做
點會諗住搞工會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞