經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
攬你老母咩
社會運動攬炒係為大家好
你老母外賣仔係為大家好? 係自己昨
真,返過袋鼠就知熊貓個app幾虧
係咪唔整爛啲野、但又話已送達然後我掉左個餐或掉一半佢仲好呢
跟據我用閪熊既不愉快經歷、投訴送漏野都搞左我成個幾鐘,中間佢地啲步兵都唔知去晒邊
冇謂加料啦、你估你真係次次都冇人影到你咩
攬炒既精髓在於:我得唔到既野,你都唔會得到。
人地依家係會無左份工
但間公司個名臭左,傷好多倍
唔係好明
唔係話好多步兵既咩?
點解會派啲行好遠先拎到餐既單比你地既?無近d既人?
定問題係送既地址同餐廳太遠?
社運成功你無得益?
所以我成日話,唔好用道德掛鉤自己利益,因為咁樣好易會自相矛盾
我覺得真係無謂搞尻個客啦,我明佢地心態,整尻爛晒d 野食拖低佢間公司咪算,被加料果個真係好無辜
唔知你up 乜 睇清楚先講野
餐送到 記得俾錢公司
與其用呢啲大平台,不如用呢個由手足成立既黃店專屬外賣平台啦,價錢平啲又可以推動黃色經濟圈

有人整咗個黃店嘅外賣平台
https://lih.kg/1979051
社會運動攬炒->抗爭成功->大家得益包括你
外賣仔抗爭成功->外賣仔得益

攬炒有一部分都係為自己好 實現民主理念同社會 咪同外賣仔一樣
依加互聯網咁發達 如果閪b柒出國際
到時損失勁多個億就唔好...
不如大家唔好推...我唔想佢汁
我純粹係表達下意見,你唔岩聽,你咪當我講廢話,唔洗咁激動。
1:你點定義【好】
2:你點定義【大家】
好明顯,你無考慮過反對社會運動既人感受。即係藍絲/中立。
社會運動攬炒係為大家好

呢句野本身係好主觀,純粹係對黃絲呢邊係好,攬炒作為一個策略/手段,去達致贏,咁贏唔到呢?咪攬炒囉。
所以攬炒呢個行為本身就係:自私同自利,完全唔存在咩所謂為大家好
唔好咁虛偽

外賣仔係完全唔夠公司鬥,但外賣仔係自私既心態下,諗到呢個形式去達致同公司攬炒,真心,我欣賞,起碼佢做得出,我就做唔出啦。
利申,從來無叫呢啲外賣服務。
哦 咁一齊攬炒囉
醫護爭取權益就整撚死曬d 病人
消防爭取權益就火上加油
懲教爭取權益就放曬d 犯出黎

係咪?
其實你哋咁撚嬲大可以唔做㗎喎真係
好撚痴線真係
其實係,但要報仇,有更好既方法?
呢個方式夠曬直接
真心,我依家真係唔敢叫外賣,你叫埋我果份
從結果上,佢地係好成功
你估真係好撚得閒食你盒飯咩 你估我地唔想送多幾單 你話一單兩單都冇所謂 而家多左咁多長途單 間仆街公司仲要玩野唔理你 咪整臭個朵囉 咁好多野都唔啱架啦 咁係咪死死地氣接受唔理呀 到時個餐送得耐彈黎彈去個客自己都要受返 一早知個餐黎唔到唔係仲好咩 定你對加料餐情有獨鍾 我自己就已經唔做諗住quit 其他師兄嘅行動就支持同理解
做緊要做臭閪熊個朵 建議你唔好幫襯佢叫其他
所以佢根本唔會明
成個概念太深
佢連咩叫自利同利他都未分得清
一開口就屌人
從利益角度,係岩,但當你要掛釣道德變成有問題
不嬲有班人唔願意接受攬炒就係自私行為,d人一聽到自私就係貶意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞