經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
正解
所以兒登仔咪咁容易俾人帶風向
我係凳正常賣勞力外賣仔唔抵
講到全世界係地底泥
每個職業都值得尊重無分貴賤
係我眼中只有黑警先係地底泥
開口埋口話外賣仔低賤嗰班
好想知佢哋做盛行咁高尚
連衛兵係咁
原諒下
大量熊貓打手
如果真係唔送既話都盡可能唔好浪費食物啦 拎去俾有需要既人
2020年人類已經反智到唔識打電話落去叫外賣
你爬下文先啦P牌
10個有9個踩外賣仔
講到讀唔成書先做
社會垃圾先做
失業 / npl先做
賣唔到粉先做 (?)
咁樣踩低別人抬高自己就係高尚既情操?
每個行業都有仆街人啦
但起碼佢地自食其力喎
真係仆街地底泥既做黑警唔好?
最多咪成班一齊分咗個餐佢當慳返餐飯錢 咁樣掟落地再踩幾腳真係做唔出
其實普通人家屋企點都會有廚房,
正常人都識自己煮, 係懶得煮先會叫外賣.
如果件事係咁, 咪之後都唔叫外賣, 自己煮返囉.
洗多兩隻碗驚西?
最好件事有咁大煲咁大, 無人叫外賣,
全部送外賣既唔使做, 大家最舒服啦.

利申: 本身日日叫, 而家見到咁, 以後唔叫了
唔係打唔打手問題
係你地上晒腦
好多客觀同你地分析 你就覺得人地唔撐你
你地加料,扔餐 叫人點撐?
呢個世界好現實
你地重夠班同熊貓高層講數 明唔明
加料同扔餐係令佢地大條道理更加打壓你地
你唔做 佢地無問題 咪請過第二批
有錢出就可以請第二批
你地係要聯合埋客人黎去比熊貓知道唔公平
而唔係咁樣玩
照你意思應該同高層傾?
點同高層開口好呢
班步兵根本做爛市,分薄左車手單,食客又變相等耐左,係閪熊寧願貪平,做臭個名都沒所謂,出黎做野有人攞槍迫你咩?

又嫌三嫌四,我問你,10蚊請到人做,點解要俾20蚊請你?你估你依家返咩高技術性行業?

唔好話公司點仆街,全香港公司都係仆街,第一日出黎做野?公司定2k都有成村人排隊做,自然定3k,去定某個位做唔黎或者無人做就會重新調整,世界一直咁運作。

要怪你咪怪自己冇學歷又低能力,做份有手有腳都做到,隨時有人取代你既工,再唔係咪轉電單車或單車,連少少投資都唔很又怕辛苦,邊個幫到你?攞綜援都要填表搵社署啦。

要怪就怪自己廢,怨有撚用咩
好多人失業NPL先做唔係踩低喎
事實嚟
睇完段野笑左 sorry
坐金拱門都會覺得唔好意思 阻住中資做生意
你已經可以去跳樓死
呢個係外賣仔比人一貫印象, 好似你話我p牌仔咁, 未必我講野係低質/打手但你會拎p牌黎攻擊人, 你同你口中果d對外賣仔有偏見既人有咩分別?
另外大把人有錢/窮都會叫外賣, 講到唔係有錢到屋企養廚師叫外賣就係窮撚咁..你d理據真係不堪一擊到令人對外賣仔更有偏見
我係客 我比撚完25元運 你找步兵行2k 3k黎送餐比我
之前重要玩野孖單 3單 送左人地d單
差唔多90分鐘先行到過黎
你話我反唔反鳩閪熊?

本身佢依輪找步兵幾張單搭橋送我車手單已經燥
重要大寶哥成班友係TG谷炫耀加料

我真係屌你老母 我依幾日都落街食算
邊撚個外賣app都唔撚信呀
以前就係
有咗外賣平台之後
好多外賣仔係有正職或者學生師奶當搵吓外快
「叫外賣嘅人又鬧外賣仔人係最低賤」
Goodest logic
講真做外賣仔既都好有良心 多數都黃
如果係咁低賤 去左做狗了
所以咪話閪熊計死數做臭自己朵,話唔定之前賣盤結業係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞