經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
你覆果個應該係藍絲黎
透過工會運動為foodpanda工人獲得應有權益,呢樣嘢係我地香港人一直想做嘅嘢。

但係部份戇鳩連登仔明明自己作為工人,但走撚左去支持資方打壓工人權益,真係可笑

我地反而應該去支持呢班foodpanda, 希望呢個工會運動嘅風氣傳到香港各行各業,令到勞方不再成為被打壓嘅一群

利申:冇做過foodpanda
3-4萬係車手價嘅
事實唔好講
香港人都係比較鍾意企係道德高地
零成本有光環拎又可以打卡 何樂以不為?
叻就幫人補習教琴啦
同外賣仔講是非對錯,多9餘
咪如佢地所願,唔好嗌外賣囉
香港人某方面真係懶撚到世界級

投訴要template
做選民要人地拎埋表仲教點填
口痕都要用外賣運送
下?
呢d公司worldwide ga wor
下,用同外國公司有咩關係?
班窮閪步兵一單30行平均1km 月入三萬要行1000km 由香港行撚到去武漢啦
最好再發酵得勁啲,咁就冇人用閪熊
你啱 道德唔可以忽略 我唔會支持加料
但係blame the victim唔係最完美解法
所以我冇食落肚 我就唔會去怪佢哋加料
我哋應該focus返原因
邊個造就今日嘅情況?foodpanda

加料嗰個比人打 都唔關我事
唔係為佢護航 只係覺得自己要睇遠啲
focus去foodpanda到
而家似係班客淆青多
見有啲出恆力咁屌人低賤 又話以後唔信閪熊
抵你地要食二手飯
你要正經搞工會撚有人理 搞客係咩玩法

睇一張圖就起晒鋼
捉一隻
打大佬foodpanda太難了
都係口痕屌吓外賣仔就算
過多一排又當無事繼續支持foodpanda

呢個post有幾多人係要聲討foodpanda?

討論重點就係外賣仔道唔道德
其實討論完 佢會良心發現say sorry?
實際啲 討論吓點令foodpanda改善先算啦

好彩連登=/=現實
如果人人都咁on9喺到雞同鴨講
就真係唔使抗爭啦
最驚佢地唔信
唔係仲會叫閪熊
啱 宜家個外賣仔愈睇愈開心
因為佢唔會良心發現
佢應該覺得 foodpanda同啲客都係咁仆街
覺得自己冇做錯到
增加同資方嘅談判籌碼
表示如果資方唔改善,咁勞方就一直咁玩嘢

呢樣嘢其實香港人都做過,例如塞鐵 堵路
只係仆街政府話撚知全港人民去死
如果你搞鳩佢地屋企人,咁佢先會驚
哇屌,你係咪d閪老闆黎?
用單計唔用km計已經唔公平
仲要講到總之係一單就要死都死掂去
你請個月薪員工咪假連工都冇得放?

一句月薪包就乜都要死掂比你咁講?
要睇設個workload架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞