經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
而家夾硬抆你哋啲單俾步兵做喎 你都話少咗單
做法正確

香港某食品廠都曾經係咁
公司刻薄員工
反映無效
員工直接搞啲食物
公司明知係邊班友做
但無證無據
終於公司死狗
遲撚線間公司剝削你咪去寫字樓屌鳩佢或者唔做囉
搞鳩個冇得罪你既客
根本呢班垃圾同支那賤種冇分別
仲理直氣壯
我懷疑我都賴過一次嘢 張單去到一半無啦啦畀人cut咗,電話都冇打過俾我,然後客服屈鳩我話唔聽電話,吞咗我成兩百幾蚊,打死都唔撚退錢,當我啲email係波咁踢 以後打撚死我,我餓死都唔撚食foodpanda,DKLM
所以就係咁合理化?
就算唔講香港人大劣人
其他地方咁做都唔代表件事啱

又唔撚係我簡車手定步兵送
又唔撚係我派你黎送餐比我
閪知你要行幾撚遠咩
寧願你唔撚送/打個電話黎講聲我聽都好過比個客人乜撚都唔知加料食咗落肚

下次我見我外賣殘殘舊舊我走去同佢死過算
算啦
佢地係會覺得自己啱
啲外賣仔自我中心到以為個世界圍撚住佢黎轉
難怪做外賣仔
原全冇同理心
宜家班步兵咪搞臭公司個朵叫你地唔好用閪熊囉 你地唔鐘意咪叫第二間囉
又黎 真係悶到仆街
都話撇除加料
加料呢d冇品行為另計
有時係外賣仔都唔想你等90分鐘
係佢都係餐廳等90分鐘 佢唔送都冇錢
講鳩左10萬次 仲係討論緊同一樣野
如果咁理直氣壯 覺得自己冇問題
咪當面同個客講囉
做埋呢啲咁既野同屋企人/朋友講都唔敢啦
咪唯有圍爐囉
車手單俾左步兵,車手又點會多左單
咪話少咗單
我只係針對加料呢個行為姐
其他嘢我都可以理解

始終都係公司問題
只不過想講加料呢個行為真係唔撚死都冇用
我唔係話支持加料呢d低賤野
成日係到外賣仔低賤
有d外賣仔唔想10分鐘送到你手急住收錢做下單咩
係佢冇得揀先要你等90分鐘
等咁耐係因為步兵好多唔理幾遠,接左單就跟地圖行,地圖教行大路,步兵照行
如果冇咗步兵減低運費開支
下一步就郁車手架啦
例如短過某個距離跟步兵價之類

唇亡齒寒呀
做過閪熊都覺得加料係仆街
但係而家你地成班屌鳩班外賣仔低賤
如果知你地把口咁撚閪我都加料請你食屎啦
下次每個外賣都Cap低樣同車牌保障下自己好啲
睇佢地做閪熊仲要係到等足一個鐘
好彩當初冇入會去做uber
我一到餐廳就開計時 10分鐘即走
講緊加單
之前係樓下食3哥 見到有條友係到屌話等左個幾鐘
我笑撚到
有錢人叫外賣,叫完又要上網攻擊外賣仔,呢啲人又係咩心態?想請教下你

你講到非黑即白,上面堆有錢人一面倒講班外賣仔黑過黑警喎 一個外賣仔加料=全世界外賣仔都加料都係仆街賤種人類,佢地又有獨立思想?

對一個人 / 一個職業,原來係單靠一個人既說話,就可以對嗰個人 / 嗰個行業有偏見
難怪一張呀豬呀狗都影到既相,就會令人帶來偏見
唔撚加料冇人會覺得外賣仔低賤
我成日叫外賣都會對佢地好好態度

只係如果因爲閪公司咁對你地
你地又咁對返啲乜都唔知嘅客
想講你地唔撚死都冇用賤撚過隻狗 成世送外賣啦
譚仔外賣出名等得耐
尤其有雞翼
條友屌到面都紅
係咁捉住個阿姐問
既然覺得公司西 點解仲要繼續做 想不透
就好似一間餐廳 好多客 廚房忙到hihi 係咪要拎舊屎出黎比個客食.
頂唔順咪過檔囉 你見到熊貓次次都派d你覺得閪既單比你 你點解要繼續做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞