經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
資源部會同你講,成本會增加,留返幾個啦
本身諗住訓,屌你教化啲左膠,曬撚左成個鍾
你終於知道,真正抗爭就係咁嘔心,甚至更加
老實講,你屋企遠啲搵車手送會穩陣啲
大多local阿叔車手都係為搵啖飯食,有架車唔會怕太遠
除非cs無理要佢送去區外

步兵印象咁差係因為foodpanda 成日洗死步兵
明明一張1.2km單應該比車手做
但近排foodpanda縮皮出通告話步兵一定要做,
搞到步兵行餐懵之後最低工資都無
而車手又因為步兵拎晒啲單又嘈
導致今日既局面
左膠成日覺得自己最有道德 其實最無道德
真正有道德既人會劫富濟貧 左膠會話打劫偷人錢係錯㗎
客戶服務部會向資源部反應,步兵會將客人食物加料。影響全公司日後無單,全公司會倒閉
真係唔敢再嗌
Exactly
仲要加料、屌啲客都覺得自己冇問題
個腦諗乜? 唔認同唔接受佢地既行為就視之為左膠
低技術工種冇辦法
估唔到一個歪理可以玩到咁耐

唔滿意老闆因而攻擊個客係叫懦夫

因為你係逃避緊去正面面對佔緊你上風但理虧既人
正如你唔滿意你呀爸但你知唔夠佢打因而轉去打呀妹一樣

係打工嘅角度,係唔係真係搞客以外無其他方法搞對抗,去達到同老闆講數既目的?

如果你不公嘅遭遇係個別例子,而你搵唔到其他人幫你,咁你係唔好彩,只好辭職做第二間囉

如果大家都遇到你一樣既問題, 咁點解唔約埋一齊堂堂正正上去office 講? 坐office d 斯文人其實都係好怕事,你講多幾次佢哋一定會讓步

解決工作問題,甚至面對不公係一定要堂堂正正

你一做d鬼怪嘢,你自己嘅信譽亦會立即破產,你仲有咩資產去同人講數?

打工最好知己知彼,大家都知你唔係諸葛亮,亦唔係蝙蝠俠,唔好把古惑形容為謀略博弈,唔好把發脾氣形容為伸張正義,盡力數清楚手上真實有既籌碼係幾多,再去想下點同老闆爭取你應該得到嘅公意吧

btw 唔好把搞客同社會運動作類比,社會運動係對抗嘅係生命上嘅威脅,做外賣面對嘅只係忍唔忍去行多20分鐘去賺多30蚊 外快錢, 而且即使你唔忍的話,你嘅生活依然充滿好多選擇
我叫Deliveroo 10次有9次都係南亞人送來,又快份外賣又妥當,次次都有俾tips
龍門搞緊個外賣平台
要諗計管佢地
幾好波呀,又話自己道德標準幾高幾高,又話左膠手足。
轉個撚頭去笑鳩我因為示威活動流馬尿
--------------------------------------------------------------------------------

個人慢慢物欲越嚟越細,對好多嘢已經無咩追求。
https://lih.kg/phbMszX
你有話因為示威活動咩 我無留意到
sorry 我問題
算啦,講到明6月開始,你根本唔係同路人,扮乜鳩呀?
我已經blocked柒咗你。
唔係因為你笑鳩我,唔係因為私怨。
純粹係因為你笑鳩我因為運動喊,呢樣就真係過咗我道德低線啦,所以拜拜啦你,唔撚想再同你討論落去。恥與為伍

大家block唔block就自行思考啦
追蹤先,得閒就貼返段對話
之前叫都覺得誇張,話就話同一區,但講緊可能係另一個個邊邊送過黎,我叫親啲遠嘅一定會私人比20蚊tips,支持員工反抗,不過暫時唔會叫熊貓
搞到近排係咁有人叫我閪熊
罷食了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞