經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
佢地撚有爭取過野咩
成班垃圾係度搵客發泄等自己畀老細恰果陣好過啲咋麻
真係醜死怪
係咪害緊人fc唔到
至於毫無用處你唔係持份者又唔係外賣公司/外賣仔你點知

你講完等於無講
唔好痴線啦好嘛。
而家既定嘅前提係要加料/揼咗盒飯去表達外賣仔不公平嘅工作待遇啊嘛下話,我講緊嘅加料係可能食食下真係發現到嘅,呢d你先可以投訴架嘛。
你依家assume左我發現唔到你加料,咁你加黎托柒?我點投訴然後點施壓俾food panda?
就算知道外賣仔比人打壓又如何
現實啲人只會屌你係垃圾 低下階層 垃圾外賣仔 低賤人種
呢個post見到好多呢啲言論

佢地加料只係一種爭取既手段 我見到既係一大班人針對呢一種手段黎討論
諗諗下我都開始支持班外賣仔
反正我唔會再叫 支持繼續玩鳩啲客
失業大軍等緊你地
通常都叫工人煮既啦 邊個會叫外賣 叫工人落街買送煮 食咩都得 再唔係就自己煮
成日唔明點解咁多香港人叫外賣
又貴又難食
無錯 做左又要人地唔知
其實可以集體上Office嘈佢
不過好似無人有咁做?
你可以送慢d/可以集體唔接單
唔係去加料
人地爭取權利影響個客時 個客係可以同返個公司claim
咁先真正影響公司
你地加左料 個客又唔知
有咩事隨時變左間整野食間鋪頭奶野 派單俾你個個公司有咩影響?
其實⋯⋯又唔係個客得罪你⋯⋯
無知一問 點解唔拎返屋企自己食算9數?
掉又浪費食物 加料俾客又冇品
係囉 搞9啲客有咩意思
攬炒成功
閪熊快啲收皮
同反對抗爭者塞鐵堵路搞三罷應該係同一班左膠
不停企係道德高地去攻擊呢種抗爭手段
其實我覺得佢哋先最無道德
抗爭者係劫富濟貧 但佢哋會話打劫係錯㗎 剝奪人哋財產
依啲唔係叫手段,係叫做發洩

手段係有規律性同埋一致性,亦都會比對方知道自己嘅目的係乜嘢

但發洩就只係破壞,係一個短暫嘅行為去表達自己好唔開心,亦都冇一個規律性同埋一致性去令人覺得,佢哋係一個整體去爭取一件佢哋認為合理嘅事

正如我上邊講咗,如果你地係外賣盒內一齊寫張紙仔控訴你老闆係點樣刻薄,威力肯定大過你宜家偷偷地加料
sorry我淨係想睇外賣仔失業
個客fake你架?個客用假地址呃鳩你丫?
冤有頭債有主咪就係叫你有本事攪番間公司囉,咁把炮做做乜掉個外賣係街,掟番間閪公司寫字樓再屌柒佢地丫嘛
搵個唔知頭唔知路既客黎發洩仲覺得好撚威丫?
不過佢地宜家先轉陣仲趕唔趕得切
你講就講得好好聽,你有冇諗過全港各行各業都有閪工,如果你覺得你付出嘅同你得到嘅人工不相稱,點解唔換間做,甚至轉行做?而係要影響唔關事嘅人,如果食嘅人真係有咩事咁又點?唔係講邊個負責任,而係呢件事應唔應該做。

我宜家係美國,並唔係覺得加料自己有機會中招而出聲,而係純粹自己覺得唔應該咁處理呢件事而出聲
你唔再叫已經助攻緊
目標唔同 但效果一致
好心唔好再攞抗爭去比
發洩大可以加完料唔俾人知 依家影晒相開埋post係咪博俾人知佢係邊個等炒 唔make sense囉

明明係一種抗爭手段 製造白色恐怖
我都想幫外賣仔 所以我諗住叫熊貓跟住拎個熊貓攞出街加料影相再post引人討論 你唔會覺得我係發洩掛
班外賣仔咁撚肉酸既發脾氣行動仲話自己抗爭緊
外賣仔邊度劫富濟貧?
又開始幻想自己係蝙蝠俠
得罪講句,剩係班南亞做個時無呢d事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞