經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
人哋低能力一件事
公司呃人又係另一件事
搞笑, 又要屌,你又要做
想問有咩勞工運動唔係搞到客
我都係花生友 支持外賣仔加料
我去埋熊貓fb問佢地係咪有員工加料屌鳩佢地
再唔係叫熊貓再拎個熊貓袋出去扮加料影相開post
咁外賣仔又唔洗真加料俾客又做到個效果

我係咪全力幫緊外賣仔攬炒
屌你真係愈睇愈嬲,加料嗰班真係仲衰撚支那人,份工自己揀公司又自己揀,覺得閪嘅就唔好做,搞客人做乜尻?如果人地食左有咩事咁點?
我未叫過呢間 同埋好少叫外賣 係覺得佢地傻 打爛自己飯碗
不如咁講 跳崖既生存率有幾大
我又唔覺得佢地傻 加料影相上網開post簡直零成本就搞到成班客 係好撚醒就真
仲細咩
仲可以引到兩班人互屌 增加新聞性
香港人低下階層兩面互鬥
見到班友嬲撚到就覺得好笑 fc 撚仲未有
住貝沙灣果d應該唔係好想你地入佢屋
sor9, 直左d
住貝沙灣都係要食N手食物
港豬/藍屍心熊
認真咩 我覺得eq好低 我出黎打工公司對我唔好 唔係諗走人搵份好工或者同公司傾加人工福利
而係諗哂時間搞佢之後無工開
除非搞野班人 係打手啦 袋鼠fatfat
上面咩講左
無勞工會計劃直接主動地傷害個客
而永遠只係直接搞老闆彧搵老闆傾

當然勞工運動一定會影響客
但勞工運動一直唔會主動去攻擊個客

而外賣仔係相反

問心, 你哋有冇計劃過直接一齊上公司office傾
你哋做埋d鬼鼠野,從來都唔敢面對你既所以敵人

換個方法,如果你加料之後,寫張紙仔係外賣盒度,同個客講,屌我公司要我行一個鐘送外賣比你,可唔可以幫我一齊屌我老闆,咁你都仲算係堂堂正正

但你加完料粒聲唔出就走,個客鬼知你背後原因係咩,只係會覺得你呢個外賣仔喺度玩嘢,而你就係你自己個世界度覺得已經成功爭取左
人係好自私 你話搞佢唔理三七廿十一就攻擊咗你先 唔會諗成件事既前因後果
上次叫熊貓成個外賣打仗咁我叫客服再送黎都係一樣倒瀉曬 嗰下係有唔滿意 但依家知咩原因
我覺得我嘅不便比起外賣仔受打壓係好小事 比起個外賣但我更希望外賣仔成功爭取勞工權益同實現社會公義
比機會你地去下貝沙灣,其實賺左😁
唔好再話721啦,到時班黑警再癲咁點算?

再咁話落去有幾多個percentage會成功?
你意思係話我港豬/藍屍心態?
如果間公司閪我會搵完其他工臨走再搞鳩佢 你不仁我不義
會係間接影響客得唔到service 但係唔係咁樣直接aim住個客嚟搞
你可以揼咗個餐 個客會知 但係加料係個客有機會完全唔知
咁做係害緊人而對要爭取嘅野毫無用處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞