經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
舉個例我殺左你全家 然後識得走佬無比人捉到
我都係岩 都係得 係咪
無錯,你講得,假如你唔怕坐監既話。
事實就係事實。
老師同我講過,如果有一樣野非做不可就去做,就算殺人放火都可以,但諗下後果,自己有冇猶豫,會唔會後悔,有既話就唔好做

如果光復香港,時代革命,個後果會令你猶豫,令你後悔,早啲放棄
對唔住係我錯
其實好個人㗎喎 呢一刻我覺得為咗爭取民主/社會公義/勞工權益 放棄道德加料同打藍絲都無問題 係你覺得有問題姐
我覺得我真係好撚醒,迫到佢埋牆角
人越大,就越現實,慢慢變成現實主義者
現實既野,唯心論根本解釋唔到,會輕機
好撚心講還講 咪拉落抗爭到講
香港700萬黃?唔俾人係藍嘅?
咁要睇下你條道德底線有幾底啦
做人無道德 不如死撚左去啦
下 份份工都冇得同老細公司鬥架喎 咁你係咪份份工都咁樣擺脫道德珈鎖去整頓公司?
距離遠啲都好 都冇超越你既工作內容 本來你份工就係做呢啲野 依家又唔係要你做啲工作範圍以外既野
點解可以不斷合理化公義化自私既行為
個個set到距離一樣先叫公平?諗到都實行唔到啦
其實大把工有分新舊制員工 舊制福利係好好多 唔通又拆左間公司佢
公平=/=公義

利申三開
組織下自己想表達咩先啦
-0-0
想講,又誅心論呀?
連登有幾多人用過-0-0?
你統計下
講野唔用腦
殺人算唔算完全無道德?咁手足殺狗你係咪叫佢做人無道德不如死撚咗去
係工作範圍外
睇吓你個閪有幾臭先啦 同閪熊咁臭
幾多錢1個post?
你真係好鬼正
藍屎藍屎咁
垃圾返垃圾工好正常

自己無料揾工咪唔敢罷工 咁咪唯有揾客出氣囉

你班垃圾慢慢係條街行啦咁撚無品過馬跟唔駛小心反正死一兩件wfc
你好似明我講咩
明既人就會覺得外賣仔呢一著真心低成本高效益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞