經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
好多連登仔話:低賤冇讀書先要做外賣仔
根本兩件事就唔可以拉埋一齊講,panda 搞得柒,你重有其他選擇,一係唔做,一係做第二間無戈迫你一定要做panda喎,你好愛panda咩?但係香港政府係無其他選擇,我地先被迫出黎抗爭嘛。
我唔係咁睇,我認為呢招真係不戰而屈人之兵,用一張相同一啲流言蜚語,捕風捉影咁去帶風向、造成心理恫嚇,啲人因為驚畀人加料而唔敢嗌外賣,攪到公司生意額大幅下跌,切實咁損害公司利益,可謂以最小成本達到最大嘅成果,十分成功嘅輿論戰。
拎左去自己食都冇dum係街度同加料咁嬲
咁你就真係on9
香港有幾多間公司care員工死活 ?
不嬲閪客=上帝
做得唔開心咪搵第二份工囉,又唔係搵唔到。
佢地拉埋香港抗爭一齊講真係好戇尻,又唔係迫佢地一定要做
搞清楚先, 如果用返垃圾送餐仔邏輯
唔係要間公司care員工
係要無人敢做呢份工
你同我講都冇用
我只係分析吓樓上嘅例子
agree, 人地袋鼠app 完善好多
上面第一條友邏輯有問題
而家係講緊同一份文件
對面寫一隻字
隔離寫幾十字
你寫幾千字
大家都係一樣人工呀
識個南亞一家五口開足5個分身
最多咪1個account出事
唔緊要 我死咗 仲有千千萬萬個我
少年太年輕了
別以為有很多人在回覆 其實只有我
所以deliveroo,uber冇被人狙擊
佢地唔會叫步兵行2km,行3km

你可以話我有出糧比你喎!行啦!
咁大家作為客你知foodpanda點對你未?
比30蚊運費但得到咁既待遇
世事就係咁神奇
返工 大家都會預咗少少風險 而且覺得要有付出先有回報=常理
但係嗌外賣 冇咩人會expect用錢買難受

平時大家返工 受老闆氣受客人氣
但係一去食飯就會EQ變0
外賣仔賤過狗
畀公司恰就搵叫外賣嘅人出氣
垃撚圾
幾個分身開Deliveroo+UberEat
啲單唔流閪家流東家
羊唔係得一隻
地球係圓嘅
正解
我做過好多公司啲同事真係食飯, 餐有問題真係會爆,even 平時喺公司最綿羊嗰啲
咁你咪去做 deliveroo, uber囉,點解重要做panda呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞