經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
工會就係加料比客人食? 傻仔
所以黎明行動有唔少人唔支持
根本內心就係想繼續嗌
人地待遇唔好想反抗 上到嚟一句話加料就信晒 就屌鳩人低賤 連登仔真係得咁上下

話抵啲外賣仔被剝削嘅
都抵你地只係識嗌外賣
冇錯,正如依家呢個情況
因為熊班老細太軟弱
太撚賤就真
閪熊撐唔落啦
好過外賣仔日曬雨淋來送外賣比我食 下次玩過外賣仔係大堂罰企先
抵你做外賣仔
全民三罷其實都一樣 影響到其他人

如果你罷工 其他返工嘅人鬧你阻路 而唔係政府 其實你都會失望

至於今次事件 如果我係嗌foodpanda中招嗰個 都會唔開心

啲嘢係兩睇 如果訴求合理 咁最大粒嗰個(政府/foodpanda)就責無旁貸
可惜冇人focus
無人嗌外賣你工都無得開呀傻閪外賣仔
分清莊閒未呀死外賣仔 做死一世低賤外賣仔啦
地下又多咗嘢食
垃圾post 都值得咁多討論,不如唔好出去食野,大撚把新異民藍屍成日加料比班口腔期港豬
有計 呢個時代班後生仔都唔肯捱,但諷刺嘅係又要做。 唔知佢哋為乜。間公司咁侮辱你咪唔好做,你甚至可以接到單單外賣都自己食咗佢。點解仲要送呢?
人地咁搞就預咗攬炒 就係要你班人唔再嗌
你唔嗌 正正就係班人話加料嘅原意
你俾外賣仔牽住鼻走緊咋傻鳩
用大三罷黎比喻真係超戇鳩
首先呢個只係一般勞資糾紛,東家唔打可以打西家,本身亦唔係完全無距道去直接同管理層攤牌
但班垃圾外賣狗又淆底,又要繼續做,就搵班客出氣
當日大三罷阻到人返工係事實,但有無人打鳩啲想繼續返工嘅人先?啲外賣狗家陣就係主動攪鳩啲無辜嘅客,仲要大條道理,個格衰撚過支那人藍絲
班垃圾又唔撚長進 考電單車牌同買㗎電單車咁平
可能就係樓主原意
特登post上黎 搞到多啲人見到 唔再嗌
局長都話唔中意可以移民

而且阻人返工=加料
典型奴隸心態 啱曬住腥港
有成7-8成都係細路有咩辦法
曬鳩氣做埋d弱智野 一開波就應該咪撚做呢閪工啦
唔關事果樣又去搞果樣
你接左唔撚送咪得 個個都係咁做 自然冇人用
土地公先係贏家
其實用app叫外賣唔係必須品 d人大不了去返自取…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞