經過foodpanda加料post之後 好似重壯大左foodpanda班送餐仔攪客既外賣

1823 回覆
666 Like 21 Dislike
送到之後叫顧客投訴唔得咩其實
邊個食物中毒?
正解
支持+1
要嚴懲閪熊
True
其實香港係on9 跟本如果你無藥物敏感
而你又讀下啲藥書
你有咩傷風流閪水 跟本可以自己去藥房自己配藥
好似我睇醫生開5日augmentin
分明要睇多次
笑死 擺脫道德枷鎖我番大陸做黑心食品發達啦
洗撚係度同你討論咩 呢個世界如果你可以擺脫道德枷鎖其實做乜撚都得
當唔係外賣仔 清潔公司要求清潔姐姐無得放飯去洗廁所 剝削勞工權益幾時唔係社會公義 你自己打份筍工就當全世界無閪公司剝削勞工?
呢啲就叫現實
咩都係睇效益,睇功利,俗稱:睇錢
呢個世界同人講道理係ON9
如果講下道理就有人聽,根本唔會有奶共既出現
所以,網上會繼續有人屌外賣仔,但外賣仔又照繼續攬炒,受影響既係間公司。
呢個就叫做勢,勢不可擋,並唔係講幾句就可以逆轉風向。
我點會覺得岩,既得利益者唔係我,但係佢地角度搵錢緊係岩。

同你講規矩定立唔係因為人有道德產生,而係人無道理而立下,最簡單例子,人唔可以殺人,唔係殺人唔岩,而係你殺得人,其他人都殺得你,成個社會就會好混亂,所以訂下不可殺人規則係制衡每一個人。

而社會道德同規則就係制衡每一個人,問題當利益偏袒一方,你仲會唔會遵守。

即使利益傾倒另一方,你仲堅持遵守,就係大家常講奴性重
唔好咁自大 虛心d 學習
睇你既思想 好年輕 好羨慕你

如果我冇道德枷鎖
我會好似藍絲咁直接攞刀捅加料外賣撚
原來我出完錢 冇做錯野
都要被班地底泥加料
咁撚不公
原來係左膠 因為你係俾人私了埋一份嗰個 梗係接受唔到
所以咪輸得咁慘,繼續攞光環有排輸
睇得出,所以你咪仲係左膠,跳曬制囉。
-0-0
斷估你仲會接受到今日個官既判決添
係藍絲眼中示威者唔係害鳩佢地咩 又燒又打
咁你岩啦好無
清潔姐姐比公司恰完
然後你一去廁所佢就無差別攻擊 放篤屎係你塊面度
你同清潔姐姐講 好呀繼續加油 支持你抗爭自己權益
冇道德倫理就唔會同你傾直接下下加料送啦
而家係講緊成件事跟本同道德倫理咁高尚嘅野冇關係 如果要講道德係咪要屌臭間公司 次次同個cs講轉單都串個馬撚 唔撚轉 加料單野爆左之後都係咁撚串 明明間公司已經有制度可以安排車手去送長單 你地話去搵公司示威罷工投訴 公司心諗你班傻閪你唔返大把人返 咁係咪代表新入行果d都要接受錯嘅野 我都唔想將成件事撈埋遊行示威黎 因為真係唔尊重為運動付出過嘅一班手足 咁係咪又代表要唔理成件事 而家幾幅相就搞掂成件事 send個message俾閪熊 已經好撚成功
我諗你連augmentin點食都唔知咁撚簡單
洗唔洗教埋你用wfi去開
怕你連佢用sn都開得都唔撚知
唔識咪衝出黎柒啦 藍屎
SORRY,我完全對外賣界係零興趣。
純粹係入黎讚賞下外賣仔攬炒既手段,幾高章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞