小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
黑女2母女 無講明 自己估 點估都得
因為導演明顯想你自己諗
社工應該真係殺左
唔係 d血點黎
佢又點樣自己走出來
當然你都可以講係幻想
佢拿乜殺社工先
套戲係高質
但只可以當呢個版本係獨立原創角色
呢個Joker形象真係同之前所有joker太違和

有d位每個版有唔同演繹係正常
但最起碼高智商呢點要有
呢個版本真係完全睇唔出

話佢呢套前傳未解放自己都講唔通
本身都冇乜才能,話佢會演變做高智商罪犯好難講得通

一開始俾人搶左塊板追人九條街都on9
冇勇冇謀,成套戲都講個角色根本冇喜劇才華
有冇人覺得Martha Wayne變左短頭髮好唔順眼
無講明 我點知....
要殺人 出其不意其實唔難 如果以電影黎計
何況個個係老女人 小丑男人黎
個體力量 應該小丑佔優
今日睇完...
心諗仆街,真係有機導人升仙
講左咁耐都冇人答到the killing joke果個普通人又算唔算joker
定其實你地以為joker係電影角色
應該用其他電影既joker做standard而唔係漫畫
岩呀 人話
d人見佢神級演技就盲撐
角色黎講根本廢柴痴線佬一個
佢話佢人生未開心過一分鐘
如果將呢套同taxi driver比較,個節奏有少少似,但taxi driver係經典,呢套係欠咗少少嘢,但又講唔出係乜
漫畫joker都係比人炒左on99帶個紅頭套去打劫唔小心跌落化學池先變joker
咁唔通你又話jack變joker前on99 唔似joker?

Joker origin從來都係you only need one bad day
啱啱睇完,睇完反思真係驚香港出現joker,點解一個白卡佬殺左人會可以帶起暴動,因為市民已經無希望,依加香港未到呢個絕望,但其實向緊呢個方向

呢套野應該比高官睇多d,一直係度賣港,cut資源(比曬大陸人),令香港人絕望,
到之後出現一個意外/人,就會套戲咁

希望只係我諗多左
高潮(現場直播殺人)之前個build up唔多夠
即係冇殺lor😹😹
不如續集
佢真笑同假笑其實有好多位唔同, 所以先覺得佢好野
劇情好普通,但主角好好戲
佢病笑好似會㩒住右邊鎖骨
依套米系😂
Killing Joke 個漫畫分鏡根本好強調佢同Batman既關係。就算佢個Origin寫到佢普通人一個,佢同Batman都搣唔甩個關係。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞