小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
只能夠說 我對呢個經典大奸角會有多d期望
初期毒撚 潦倒 我覺得好合理
但我以為佢解脫左 進化做joker
係會有d表現 唔係入studio開槍 就完
我欣賞Heath Ledger既高智商 玩弄黑白兩道 人性
欣賞Jared Leto敢作敢為 劫機 劫獄 拎住把machine gun救自己所愛
Jack Nicholson 真正既joker 有果種喜感同藝術
Joaquin Phoenix ? 演技係好
但個角色有咩可取 ?
識3 種笑? 識搞爛gag? 識開槍? 殺4個手無串鐵 既人? 夠痴線? 同普通殺人犯有咩分別?
err 定跳舞好睇?
點解啲人就係接受唔到elseworld設定
其實佢係咪有分真心笑同發病笑,兩隻笑聲唔同
真心好似1:05咁
https://youtu.be/t433PEQGErc

病笑即係喺地鐵比人打停唔到嗰啲
我比你小丑最後可以革命到啦~一個代表混亂既人可以建立到完善既制度?唔好玩我啦 好睇還好睇。一個心理不平衡既人統治到一個國家?套戲只不過比我地宣洩我地心裡不憤,不公平。爽完就算。唔好當政治正確好無?你只可讚同佢地既勇武,而唔係價值觀。勇武係一種手段,而唔係思想
講到厭
成套戲去到ending佢先真正成為joker 點同上面你講果d 完全體joker比較
加上導演都唔係想表達joker呢個人有幾高智商突岀 佢係想表達呢個社會好有問題
好評都係比佢演痴線佬好入型入格
劇情好一般lor
拎得起joker呢個名 預左受批評
佢講既社會有問題 只係有錢人大哂
有深入探討咩
你呢種感想係代表某一種主流,但套戲一樣產生另一種好正面嘅思想,就係真正關心同幫助吓身邊嘅人,再放大到社會政治層面,對人民友善啲唔好壓迫到盡,就唔會咁易出現呢種人
DC9
我想講我都係
點解會咁
你呢種係正能量,但有幾有多人睇完有呢種想法?身邊Fd包括我睇完都覺得抑壓。只不過唔想有人睇完之後思想更走向偏鋒
有冇人覺得蝙蝠仔好靚仔?
係間地下室嘅笑聲應該都係發病,因為佢笑嗰陣同個笑點係完全唔match,佢真笑嗰陣反而係輕笑下就算
應該純粹係你投入咗去佢個角度所以你會覺得佢殺嗰啲人係抵死
我唔知有冇睇錯(睇左一次only)
有冇人覺得殺Wyne夫婦唔係Author本人?

Author遇車禍之後 有兩個示威者搬佢出黎
第一日伸個頭入去果個著既衫
係同射殺Wyne夫婦著既係一樣
Author都冇咁大隻
究竟點樣睇先可以睇到做Arthur殺左蝙蝠俠老竇老母
Arthursor
我見樓上有d人咁講既
咪以為自己睇錯囉
毒L自己一個睇冇人討論
Joker 只係幻想。
由頭到尾,殺Thomas 公司果三個人,殺Batman 父母,都係嗰個帶小丑面具嘅做。
條友係師父d人
Ching我完全明你講咩,你差唔多講晒我想講嘅嘢

只可以講話啲套戲不過係套左個殼,完全唔係漫畫嗰個小醜,內核完全唔一樣,只係講一個精神病患者被社會逼瘋既文藝劇

演技我只可以講話完全冇得比,TDK個種張力,佢出現係鏡頭既每1秒都支配着全場,真係會忍唔住不斷翻睇,睇佢每一個舉動同台詞

深度都完全唔同,TDK係一種用瘋癲同理性混合包住屬於小醜既哲思
啲套我講左啦,只係一個精神病患者被社會逼瘋既文藝劇
sorry,我真係睇唔到有咩深度,完全震撼唔到我,睇立場直播仲震撼啲
on9

白卡佬帶來混亂就得,白卡治世
真係唔明點解啲人係唔俾人拎DC joker黎比較

咁有自信咁串就迷撚用Joker個名啦屌你

利申 我都覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞