小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
三種
咁你又知原本枝槍無子彈?可以係6粒+6粒,亦可2粒+6粒
因為導演話冇...
邊到講話冇?
YouTube
呢套戲感覺仲未去到盡,只係啱啱開始癲既時候,希望有續集,將小丑既瘋狂引爆
有冇link
應該係真,佢一緊張就控制唔到自己,可能佢有人格分裂/精神分裂,一路壓抑住自己,喪笑果個其實係小丑,最後佢唔再壓抑,釋放自己
睇咗好多港外嘅影評 點解咁多人都話小丑合理化自己嘅行為
睇咗,幾好,但唔識分佢幾時係病發而笑,幾時係自嘲笑,幾時係恥笑人地,相信冇一次係開心嘅笑,因為佢講過自己一生冇一分鐘係開心過
因為呢班人仍然係左膠底,佢地啲道德係用黎口腔表演,唔係用黎幫人
每次joker殺人我都笑曬口 是咪要睇醫生
千其唔好有續集
鍾意而家咁open end
睇完可以無限FF內容真假
例如可以講成套戲都只係 arthur 幻想出來既自己版本既 joker 故仔
諗緊想睇多次
跳舞好正 好好feel
好似係 “I hope my death make more cents than my life"
其實呢套戲俾人感覺好怪
我唔明點解dc要格硬將呢套同dc universe分開
搞到有啲情節好格硬黎
例如最後本來joker係要用玻璃割口
但變左用手指
然後轉去精神病院狂笑鏡頭
想引導你呢一切都只係arthur幻想

呢個情節表面上好有深度
但實質上就係dc格硬黎想分開呢個同其他joker
結果氣氛唔夠震撼

如果我係導演
會直接要joker割口
然後the end cut左white room 結局
睇到有鬼佬話原本拍嗰陣係玻璃鎅口
但之後刪減左
https://youtu.be/awoQuVq2yYc

導演親自解開場
點解joker就一定要用玻璃割口?
第一次邀請上台係ff 黎既,佢第2次上台果陣一坐底就講:個台同佢ff 果陣時一樣
咁先夠震撼
其實而家呢個都OK啦,我反而覺得用玻璃好似麻麻哋
可以係條女報驚架姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞