小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
Murray先係對Arthur影響最深既人
Arthur既人生目標就係要成為Murray一樣為世界帶來歡笑既笑匠
成套片唯一無病發既幻想就係第一次上Murray個show
所以就算之後Murray點樣串鳩Arthur
Arthur都從來無諗過要殺Murray
基本上去到knock knock個位Arthur已經死咗
之後同Murray爭論既係Joker
三刷之後呢個位會特別清楚
第一次Knock knock同第二次前後係好大分別
第一次Murray串佢咁都要睇書
連最後一個笑話都唔比佢講埋
第二次已經係Joker講knock knock
個笑話由笑自己死變咗笑其他人死
好想睇但唔敢睇
中間加句 I hope my death make more sense than my life 真係點綴
印象中佢係個show到睇本簿仔時有再望返句I hope my death makes more cents than my life. 我自己理解係嗰一刻佢了解到自己作為joker活著比死去有意義得多, 好似佢參加個show前見到自己原來動員左成個Gotham, 加埋佢自己都話其實心底一直都唔覺得殺嗰3個上班族有問題, 咁佢就完全無自殺嘅理由。
有搞 但唔等於joker 係佢個仔
嗰個擺明醫生嚟
或者心理學家
Are u kidding?
有冇人睇到喊?我睇到joker企係車頭度用血畫個笑容出黎就流眼淚
建議大家睇下 the king of comedian,一黎本身都好睇,二黎joker極多對 the king of comedian既致敬位。
係咩 咁我理解錯誤
你對眼生係個屎忽到呀?
覺得個幾個scene做多咗
好好笑, 自己睇法得唔到認同, 就話人地諗得膚淺然後發脾四走左去
你係咪果d 大陸小粉紅?
佢係呢個位係處理得特別得含糊
joker係唔係thomas個仔兩種講法都講得通
亦都冇確實證據去推翻
張相既簽名同領養既時間點都係令人混亂既位
Joker老母到底係咪做緊賓賓個期收養都無點明
真相我覺得唔太重要
似係reference番tdk入面joker話係batman成就佢
再twist成兄弟關係
由arthur同bruce推移左去joker成就batman咁
arthur係咪thomas親生仔
同老母有虐待佢中間其實差左d時間
都可以真係親生仔 但thomas迫到老母痴左線
有新仔再虐一排兒先印得
但arthur當時受太大打擊決定殺左老母
我都覺有幾個scene唔做埋出黎可能仲起雞皮
最心寒係一開始睇電視係張床,之後係梳化
一係佢地覺得悶訓咗冇睇晒
一係就弱智
我甚至覺得可以唔講咁白等人估下到底係咪幻覺
有無人睇完套戲覺得好depressed
個社會一步一步咁逼到arthur變成joker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞