小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
Hi 基忽
比hq屌緊屎眼?
最尾JOKER成魔行出黎果種澎湃勁過美隊叫ASSEMBLE喎
成套戲壓抑咁耐,到JOKER終於頓悟果下正到仆街
唔係由頭打到尾先叫好片,係叫爽片
睇完JOKER到今日仲反思緊啲野...
我睇完覺得last好暢快,但我女友話好抑鬱,我仲以為我有問題
你講起jack nicholson
條小器鬼今次有冇屌jp無搵佢拎經驗呀
我覺得唔同人睇完有唔同感覺
有唔同解讀 咁先值得討論
屌 睇到d人係度比較邊個joker好邊個唔好真係得啖笑

每部電影都係獨立既 要比較已經難
考慮既點就在於係部電影入面 果位演員有無做到佢既本份 帶唔帶動到觀眾 有無共鳴 什麼話有無演活左個角色

Tdk joker 同joker 話就話2個都係演joker
但係2部既故事背景 人物性格定型都已經唔撚同
你仲走去分析邊個joker好d? 比較黎已經哂鳩氣
你唔好拎梁朝偉d演技黎同jp joker比
討論番電影
成部戲真係男演員
眼神 情感轉化真係做得好細緻

故事情節不過不失啦
戲情從簡 反而令到觀眾專心左係演員發揮到
唔洗諗太多戲情
正正可以加強呢套戲想表達佢成魔之路既主題
我唔係求刺激位 我自己都唔慣睇血腥野

只係 成套戲前面鋪左咁長時間咁壓抑既劇情
會預料佢做更加癲既野 點知都係節目上面一槍爆頭
我覺得前面劇情比唔到後面既期望姐
如果你話佢係joker前傳 再出續集我會接受到呢個前後唔平衡
但如果話係用一集去描述joker呢個角色 就唔係好睇到成為joker之後個種瘋狂
講演技 JP做得無可挑剔 係劇本上我覺得唔算好
K11係咪取消曬imax
醫院跌槍真係慘
果然呢套戲唯一嘅缺點就係DC
一連返去嗰邊就好出戲
香港社會都好多呢d人
Dc群組點解讀
睇完行出戲院,真係有少少代入咗Joker嘅感覺,套戲太灰暗,太沉重,抑鬱毒撚好容易投射咗入去
琴日二刷左
本著睇不赦島既心去搵 邊一幕係幻想邊一幕真實
發現一幕主角着住紅色衫訓左床上 下一幕係偷入戲院搵佢老豆 再下一幕係匿理係雪櫃 再下一幕係着住紅色衫聽到電視打黎之後醒左 之後 JOKER 就因為各種真實而開始入魔

令我懷疑呢一幕咁樣既剪接係咪暗示 去搵佢老豆係咪一個幻想
就好似李奧納多係不赦島既行為 透過自己既腦補為自己既行為提供正當性同合理性呢 因為JOKER 入魔都係由佢老豆打醒佢一拳開始

咁問題黎啦 JOKER 係咪顛到 自己進行腦補到 自己女朋友係假既 好慘呀冇人關心我 老豆都係假 好慘呀 我最親既人都欺騙我 好慘呀我原本最尊敬既主持人 原來都係玩我 每個幻想同現實都有著最大既落差 而呢個落差既悲戲為自己供一個入魔既理由 即係 My ILLUSION complete me

(文筆唔好打得唔好請見諒)
有冇人好似我咁覺得Joaquin Phoenix 開頭真係表現出authur 係一個好善良ge人,再因為社會ge壓迫逐漸成魔,成個過程好流暢。100分係比Joaquin Phoenix下星期二刷。

同埋睇完會好想關心社會上邊緣人士,其實有好多人本身都係好人
臨尾個幕左邊個牆用紅色字寫左咩? exit?
另外臨上show之前揸個張相字跡唔同封信
我都唔明佢咩事 點解d 場次得番咁少
咁佢imax 播咩?
之前取消左佢剩係俾番換票証 已經蝕手續費
而加又無場俾人買 屌佢老味 UA真係玩撚晒
二刷有名信片
最後小丑出場好正成個人唔同哂,好有自信。
三刷了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞