小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
演技好,故事普通,應該好多人都係咁諗,我都係咁認為,
但就係故事普通先正,先夠真實,夠代入
唔會比個故事張力引開左,可以專心留意joker既心情變化
套戲睇左 拎最佳電影唔係難題,btw個侏儒開唔到門個到笑出左黎 有冇人都係
JP真係做得好好
一路睇一路諗條友現實係咪都真係有病
好唔爭氣咁笑咗
屌都話呢個Joker唔關DC所有系列作品事
評論前都要睇清楚題目先啦
因為佢無漫畫Joker嗰內膽所以屌套戲垃圾
問你A好唔好你搭B好d
算咩討論啊

btw 如果真係咁接受唔到呢個Joker完全唔關反派事的話 試吓當個故事係Joker喺Arkham呃小丑女而講嘅故事 由頭到尾都冇Arthur呢個人
完全係離題討論
佢唔應該發展娛樂事業,無能力保護自己就唔應該接街頭show。

套用離地政府既思維就係,佢做housekeeping咪唔會畀人打劫囉。
真心,邊個Arkham故事呃小丑女?
發展娛樂事業係佢由細到大嘅志願
同埋戲中有講過市道不景
加上Arthur 本身有精神問題
搵到一份工已經好難
佢比人炒果時都講過話份工對佢非常重要

你嘅諗法完美演繹咩叫blame the victim
我唔係blame the victim
我話佢有錯唔代表我blame 佢,一開始我己經話「佢有錯但唔應該由佢負責」
今日去二刷
唔應該由佢負責嘅錯
咁仲係唔係佢嘅錯 ?

呢個係一個哲學問題喎師兄
係,責同刑係分開
我諗我用字不清晰。
佢要負責自己既錯。
但唔應該由佢負上刑罰。

責同刑係有先後次序。有責不代表一定有刑
隔離對on9情侶見joker又時無啦啦笑又無啦啦做d怪異行為佢地又係度笑,又成日講套戲咁咁咁好低能,心諗唔識睇唔好唔聲啦屌佢老母識唔識專重,鄧佢老母辛苦湊左幾廿年智障
我覺得呢套仲癲過tdk
個張力勁到成套都透唔到氣
唔知佢幾時爆發
Joker係兒童病院跳跳下舞跌左把槍跟住尖叫左一聲好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞