小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
Killing Joke 個漫畫分鏡根本好強調佢同Batman既關係。就算佢個Origin寫到佢普通人一個,佢同Batman都搣唔甩個關係。
上面回錯人自膠
屌你老母
千祈唔好,open ended位冇晒
感謝提供笑話一則
米你老母
系你老母
Knock knock
靜啦,睇戲post唔係鬧交
啱呀都唔知佢做乜
下集vs Batman
講到尾 窮人真係唔好生仔
收養都唔好
其實我要求唔高,只係兩個角色真係冇共同點,真到結局都睇唔出有joker既影子
警車嗰幕 小丑信徒圍住佢喺度歡呼

感覺超治癒
作為一個精神病人,睇完都幾有共鳴,由其係果句,有精神病唔係最慘,要扮正常先係最慘。睇完都有d想做joker ,最後果幕好有共鳴,反正本身都覺得命都可以唔要,點解要自殺,而唔係。。。
套戲好似無咩地方需要智力
其實大家有無諗過,以呢套戲入面個小丑既智商同能力,點樣應付蝙蝠俠既高科技武器,點樣作為蝙蝠俠頭號宿敵?
其實最後係唔再需要理其他人認唔認同,可以做翻自己,一個真正嘅痴線佬,果種自由的喜悅,搞笑ge係,以前好想要其他人認同,但係點努力都得唔到,到佢唔care個世界點睇佢,做翻自己,反而又好撚多人認同佢,但果一刻佢已經唔care,一套悲劇荒謬到像一套喜劇
痴線佬表示好治癒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞