小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
蕭條周街人都揾工,老細選擇多啊嘛
肥佬未必跣佢,點估佢會拎枝槍去醫院?
老細問到點撚解佢會有槍,佢可能侷答?
佢工作環境同人都仲有傾講,咁遠遠未算差
做過閪工你就知
Wb d planning 不嬲on99 反正dceu都死左 當呢套係獨立作品睇就得
現實打工閪十倍都仲得,唔通一街小丑,小丑係有個人原因,我見好多人太投射自己感受入去
如果冇後巷槍殺Bruce Wayne父母嗰幕,你直頭醒唔起呢套係DC嘅戲,但咁反而係好事,可以連冇睇開呢個系列嘅人都會入場睇,的確拍得好聰明
呢套根本就係獨立
我覺得侏儒起碼係真心想嚟探佢
無害過佢。。。
仲肯上門探佢 算係咁
"應該"
反而大隻佬扮好心
原來又想套佢料
佢係黑人屋企出番黎, 番番自己屋企後
有救護車聲好大暗示
其實大隻佬係好心,比把槍佢係想幫佢保護自己
係joker自己on9 黃咗累街坊
大隻佬開頭係好心既,
但亞瑟on99咁袋住把鎗去兒童醫院跳舞仲要跌出黎,
佢應該唔想嗱屎上身先講大話je
最後俾亞瑟覺得佢都係為左自己, 唔係關心"注視"佢. 咪
最尾上門
Joker話佢老母死左,佢up左兩句冇care
然後講自己野、話警察去過揾佢地
侏儒話冇喎
即係佢又想保住自己飯碗
成日同joker話little brother little brother
但出賣佢
太嘔心了
一開頭囉
但之後淨係理自己
佢係幫兇,理由係忽略左joker嘅感受
大佬,仲想點,幫你係義務嚟
而且joker有顧過肥佬?

joker把槍黃咗肥佬一樣比人查,joker有冇擔心過佢把槍會累到肥佬?

黃咗殺左人有冇同肥佬講?唔好話人唔幫佢,佢自己一樣比緊麻煩人
而且肥佬仲肯搵佢夾口供唔直接同差佬隊佢已經比足面,根本佢同矮仔上去之前係知道joker係兇手,仲肯夾口供算好夠兄弟
肥佬屈佢喎
肥佬唔知,因為知左佢就會死
一開始係真係見佢咁慘先比支槍佢傍下身
但之後老細一問 為咗唔上身就屈鳩joker
再之後差佬嚟問又淆底
想揾joker夾口供先嚟搵佢
結果就比人嚟手對冧咗
個人又唔係覺得rando特別衰嘅
咪係一個明哲保身嘅同事囉
起碼對比係現實職場嚟講
佢肯定唔係最賤格個批先
肥佬自保姐,比把槍佢既時候叫咗佢保護自己
同講明唔好比人知

肥佬比槍joker可能已經係犯法,講明精神病唔可以有槍

肥佬點估到佢去兒童醫院咁on9,揚到老細都知
其實根本無人知把槍係肥佬俾
JOKER 亦無爆

係肥佬問都無問過 就篤灰咗先
所以肥佬本來係好心但結果做壞事
重變埋自私仆街
Joker又抵死嘅
我覺得未必係肥佬主動爆,joker一個唔應該有槍既人突然有槍得幾個suspect姐

而且傳到肥佬都知,似係查緊多啲,正常公司出醜事點會傳通街,除非related parties,當然呢啲電影都冇拍我哋唔知啦

但如果要送佛送到西包埋佢啲on9野,我覺得唔好怪人唔幫你

應該一次好心都唔好做
佢唔篤灰就係佢冇左份工lu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞