小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
果種爭扎正常人未試過唔會明
我都係,好似冇呼吸過咁
暴徒
其實咁整個獨立電影都幾好睇
之前嘅joker反而唔想睇
需要觀眾的智力
雖然獨立出黎 但都有用到Bruce 做背景
作用都係想令人聯想去batman到

Btw 今集講小丑覺悟人生出路,後面殺肥仔已經變得unpredictable,今集礙於時間有限無講太多後期既小丑心理,但相信一步一步會走向犯罪專家
我自己對TDK麻麻哋Heath fans唔好插我住。可能我自己比較鍾意呢啲偏向悲傷版本嘅小丑或者係深度剖析一個角色嘅電影
常出現

睇到呢幕有啲想感動落淚
我覺得媲美inception ,而且正如入面句對白,好唔好笑好主觀,套戲的結局/內容,都好主觀,觀眾相信個故事係點,佢就係點,同一套戲,一百個人睇可以有一百個不同版本
我覺得最後爆頭前果段先正
Gotham(劇)啲反派大多都好有魅力

Valeska twins兩個完全唔同性格唔同風格

做得好精采 好奪目 有佢哋出現即刻醒神晒
一直等緊佢幾時爆氣
我之前仲估佢會殺埋觀眾
其實點解咁多人仲可以將套戲代入香港發生緊嘅事咁智障
唔似殺左,因為黑人女無對佢做過壞事,joker係獎懲分明,唔會無因由殺人
我對此有保留.. 此終大家都係估..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞