小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
屌你老母
我都自拉左 冇覆個post 你喺呢度追擊我把撚?
講開個病 其實老母中風
而差佬問佢野個段令我不停思考狂笑病係真定假
係咪bug咋

套戲擺明虛實交替,可能佢見到人做之後ff係佢,套戲仲要最尾佢做左大佬之後就一野閃去精神病院其實都係暗示,最後個幕都未必係真,會有殺人傾向嘅重犯冇荷槍警衛睇住佢殺完又點開門,呢啲房一定可以外面反鎖,唔好問我點解知
岩岩睇完
黑化開始笑得好開心
我係咪有病
個肥佬比槍佢時,個膠袋係一枝槍加一渣子彈,唔係衹得6飛
應該係受妄相症影響
佢最後殺左個社工咩
睇完好想做演員
聽埋OST, D情節出返哂o黎
https://www.youtube.com/watch?v=kIOrdef6Fmw
睇還睇 千其唔好將佢代入香港示威者
我地係反極權 Joker係反社會
係,Batman先係香港人要既野
佢可以冷酷無情地使用武力,但佢仲係一個人
Bruce永遠都記得自己當初點解成為batman

Joker = 被社會壓逼而打破法治加害其他人
Batman = 被社會影響而打破法治去幫助其他人
No
得6粒
利申我睇左7次
唔係做joker就得
你咁講Ironman Batman 大把角色都係 依家睇戲定打機一定要設定到打爆牆識飛咩
有冇人都覺得Arthur 第一次比Murray 邀請上台 係佢自己F F, 如果唔係Murray 之後點會咁odd 又笑佢

同埋留意到佢有兩種笑聲
高音啲嗰種係做出嚟俾人睇
病發個種正常少少
而電影後半段Arthur 嘅笑聲都變咗正常嗰隻 冇咁高音 (證明佢已經病得越嚟越勁!?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞