小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
大家二刷三刷咗未呢

繼續瘋狂討論
The only way to survive in a mad world is to embrace the madness - Arthur/joker
PS 仲問點解個黑人女朋友唔理佢嗰啲真係應該重睇
push
Joker: (Breathing)
Everyone: Just give him an Oscar for that
呼吸都有戲
今晚去睇
平時諗野好負面嘅人 最好唔好自己一個睇
睇完沉重成日但地鐵站果度好治愈
既然佢放侏儒走即係佢唔係濫殺無辜
咁佢殺兩母女同社工個理由係咩
Joker只係想過正常生活,照顧好屋企,努力返工,希望有個女朋友,有個關心自己嘅老豆,但係因為有個狂笑病,令佢受盡歧視、侮辱,得唔到佢想要嘅嘢,慢慢走上成魔之路
我上YouTube 睇其實好似話有delete 片段
佢好似有叫黑人女 記得睇 佢上Murray show
https://www.youtube.com/watch?v=TLFNxGc4ll4
可能其實臨走好似錫矮仔咁 錫佢一啖 都未定
當然之後有救護車聲都鬼鬼地既 但真係無殺既理由

咁佢最後已經變左Joker/ 痴到極點
殺社工都唔出奇啦 同埋 漫畫入面佢真係成日做
小小唔明,你覺得佢有無殺到隣居社工?
三刷左
呢幕都已經係表現joker唔係忘恩負義既人
只要有人對佢好 佢會記得
佢要殺既係對佢差既人
雖然去到後期已經係魔化到妄想到
只要有交集 就會進入到佢既妄想世界
只要現實同妄想有反差都可以解釋成對佢差
所以鄰居同社工應該係死左
太多巧合既交錯
講到尾都係制度既錯
要做iq test添啦
身邊d 人當佢 avengers 咁睇,結果入到去玩手機

剩係睇男主角演技都夠。不過硬係差少少,臨尾個出show 個一part 如果多幾幕就正
Arthur 細個受虐待,大個好似唔記得,仲好錫佢老母,同埋應該好L憎佢養父
呢啲真係電影
avengers
應該係有創傷後遺症,亦都係搞到佢依家瘋瘋癲癲嘅原因
不過有一幕我唔明,joker 話佢有個大笑病,係佢控制唔到。 但係 係佢工作地方個到,同事同佢係到笑,跟住joker 一秒前笑緊,一秒後入走廊即刻唔笑。個刻我仲懷疑佢個大笑病係用黎敷衍人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞