小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
Joker好大機會無中國票房都過JL
劇事唔係好神
但啲氣氛,色調,鏡頭運用同演技都滿足到個期望
認同既,但劇情冇驚喜,都幾失望
冇錯,話Batman家族係仆街我都呆咗,諗深一層,之前一直係老爺角度睇先話慈善家
冇正式release所以唔知咩名 你可以上Youtube打Joker final trailer music就有
原來大門口個大隻佬看更係阿福

地鐵站食住煙行出嚟
堅定流啊
阿福既話果刻已經可以整死joker
唔知之前有冇人PO 但都想推薦下呢兩條interview clip (難得Joaquin冇嚇親個主持
https://www.youtube.com/watch?v=BsAFv9HxHkc

兩條片啲問題都好好,睇得出JP演嗰時每一個動作都有深思熟慮過唉睇完又想再睇多次
題外話 正視聽
我覺得呢個joker演員先難抽離角色好癲
睇曬成個post d comment
好多人都覺呢個Joker唔夠癲唔夠瘋狂唔夠邪惡
所以覺得佢不及 tdk 入面Joker

其實Arthur 根本就唔想瘋狂
即使有嚴重嘅精神問題
佢只係想演好一個「正常人」
佢嘅志願只係想帶歡笑比世界
佢好努力去融入社會 融入身邊嘅人
有時佢唔明白有咩好笑 佢都要配合身邊嘅人一齊笑
其實佢人生入面一刻都冇快樂過

如果你入場係期待睇超高智商罪犯
Sorry 你只會睇到一個被世界迫瘋嘅可憐人

The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you don't
堅,自己google
到最後joker 殺人先帶到歡樂俾佢自己同佢的小丑面具fans, 所以殺人變成joker 的signature 笑話/表演

我估感化官最後係因為講左句想了解joker的笑話/story (唔係好記得), 所以啟動左joker的殺人mode
依個時侯的joker 已經痂左線, 想了解同唔想了解佢的人都要死
有時真係覺得d港爸港媽係咪on撚鳩
帶細路睇呢d同埋去玩op Halloween
佢地知唔知呢d陰影可以係一世
我細個係電視睇奪命狂呼有幾幕殺人畫面我都仲好記得
你地指大門口有同jp講幾句個個人?
屌好明顯啦下嘛,貼身睇住bruce既人緊係alfread啦
屌佢老母我果場都有
既然咁都人睇依部電影需要固定形像,不如我地都整返個reference/彩強list
1. 1989年Batman電影,Wayne夫婦由Joker(未癲)所殺;2019年joker電影Wayne夫婦由Joker 崇拜者所殺。
我不嬲覺得每部戲當獨立universe無問題
點解係都要跟marvel搞universe
搞到睇戲好似睇連續劇咁做乜柒
2. 1988年漫書Killing Joke,2013年遊戲Arkham Origin:Joker係失敗既表演者。

3. The Dark Knight Returns (漫畫1986/動畫電影2012-2013) Joker電視show
batman tas都有講小丑原本係喜劇演員去殘酷一叮表演俾人foul咗,之後就搵當年啲評判報仇
4.遊戲Arkham Asylum (2009),一個被縛既精神病人。似唔似Joker電影(2019) Arthur 搭lift 個構圖?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞