小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
其他人既悲劇就係喜劇
其實係咪要一個大信封裝住戲飛同裝埋A5size嘅信封?
點解覺得感化官冇錯 對佢來講感化官同個社工一樣
係偽善既代表 係依一刻會扮好care 你 但只不過因爲你係犯
當佢出左係普通人時 佢只不過打份工 dont give u a fuck
當joker 除左面具果一刻 佢就為自己而活
而睇佢條友唔順眼 殺好正常
劉青雲都ok
你都未見過佢做你口中嘅小丑 又點可以話佢做得唔好
到Bruce Wayne大個咗做Batman嘅時候佢咪成70歲
點對戲呀大佬
睇完 太長冇乜追post
鳩噏狂想曲 反正當獨立故事睇

如果joker就真係Wayne 個仔
佢見住雙親比個小丑槍殺
然後就比人收養
就發生左成套電影既事
配合埋前邊巴打講其實佢樓本一直係精神病院 所有野佢自己ff
因為佢童年陰影外加收養後被虐待 仲有好多野可以鳩噏配合埋 不過廢事tldr
咁成個故事會唔會唔同左層次
條款及細則:
1. 任何價錢門票(包括特恵或學生)均符合換領資格,不適用於贈劵、招待場或特別場門票
2. 只適用於香港任何院線之門票
3. 兩張門票票尾必須為不同時間的場次
4. 明信片尺寸為A6,請預備適當大小的回郵信封
5. 寄件地址:觀塘鴻圖道83號東瀛遊廣場19樓D室。抬頭註明「換領《JOKER小丑》贈品」
6. 只接受郵寄換領
7. 職員會於票尾作「贈品已取」記認,並於寄送贈品時發回
8. 請確保回郵地址正確。如有寄失、退件、或郵費不足,將不獲補發
你已經自己解答左自己點解joker好
Jq細膩演出左點由aurthur既善慢慢轉變成joker既惡 咪就係呢套戲好睇既地方囉 即係你所講既「演技風格」
根本你就追求緊電影劇情性 Joker無咩劇情你就批評佢比唔上TDK
大佬呢套戲文藝片黎 表現手法緊係唔同TDK

其實兩套戲對觀眾既思想影響都極大
TDK利用劇情表達正邪互存既二元關係 甚至可以話有些少哲學思維
Joker藉jq演技/鏡頭表現社會點樣逼人瘋狂 引發觀眾自省
我就覺得兩個joker都好睇 都好有靈魂
你誤會了

我話:「殺感化官不是濫殺。」
即係我認同「感化官有錯」
佢錯在做一份神聖既職業(聆聽者),但抱住打份工、「係咁架啦」既心態。

即係正如你所講既偽善
睇完一個禮拜 好想返入戲院再睇多次

有時壓倒駱駝既最後一根稻草真係好簡單
所有人都係Joker 差在你有冇被逼到行個一步

所以由佢殺自己老母開始
無再大笑過 代表佢真正開始接受自己
無再逃避過
華納今次個marketing好濕鳩...
二刷先有嘢送都冇可厚非
但要自己寄過去同自己比回郵信封真係好麻煩
好心想谷票房就大方啲
琴日睇完 有一樣野唔明
套戲入面個個話佢唔係wayne個仔 係佢老母ff出黎
但係後期有一幕佢搵到佢老母後生幅相 背面係Wayne 寫左啲野 唔係好記得寫左啲野 大概係話佢老母好吸引之類

咁其實會唔會佢真係wayne個仔 但wayne深知呢件醜聞唔可以比人爆出黎 就用自己權力老屈佢老母精神有問題?

討論下
上年講room嗰套大爛片王

我都有諗過呢樣嘢, 戲入面我好同情個男主角想做演員但係最後拍咗套 爛片出嚟, 仲要畀全世界所有人笑鳩佢唔識拍電影。

喺電影院你做觀眾嘅時候,你嘅感情就可以無止境咁去同情電影入面嘅人,

但事實上你喺現實世界, 你最後畀唔返呢個同情心出嚟
刪左鬼知咩
大笑病有啲多餘
如果一開始冇病
係社會逼到佢癲 會好好多
前者真係代入哂咁
後者係比較細膩
冇得比較
認同你 雖然話係睇佢心路歷程 但劇本寫得唔到肉同節奏拿捏得唔好
只係演技carry哂成套戲
我都認同劇情唔夠壓迫感,但佢啲畫面真係拍得好撚靚,好想睇多次,特別係廁所同樓梯跳舞嗰兩段
係廁所跳舞果段
我覺得最正既金句係同murrey講唔好將精神有問題既人變成社會既邊緣人

跪求英文勁既巴絲,句英文點講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞