小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you d🙂n't

What happens when you cross a mental ill loner and a society that abandons him and treats him like crap? I’ll tell you what you get, Murray, you get what you ****ing deserve.

呢兩段都好正喎
依家小丑入肉好多
佢啲動態同精神病患者係一模一樣
RT
我都唔認同殺人,
但當社會迫到你(一群人)要走上街頭反抗呢個制度時,
就唔好怪責人們不斷升級。係唔係罪犯呢個係當時大眾判定!
電影入面大眾都支持JOKER行為同意義,帶上面具上街。
現今香港GE我地唔係都支持前線同勇武咩?
早2-3個月,鶳係冇咁多人認同。但今日呢??我(大多數人)現在恨不得個DC9死。
可能呢一刻你覺得電影入面槍殺,搶劫,殺人同[香港人為正義而戰]唔同。
但當777再不斷升級打擊香港人時, 香港人反抗都會升級,到時手足打死藍屍同黑警。你能再清高咁去講勿混為一談嗎?
你所指GE勿混為一談,到最後好快到會成為惺惺相惜
The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you don't

巴打,正確翻譯係「患有精神病最慘既係所有人都期望你表現得好似你無患精神病咁」
唔係扮唔知,係就算知,都要求你好似正常人咁
你似返個精神病人佢地就驚鬼左你或者覺得你講咩都係假都係錯
你成個人、你既所有野都一文不值
好簡單講句,冇蝙蝠俠既小丑唔係小丑,只係一個痴線佬。
睇完之後只可以話Joaquin Phoenix係個一流演員,唔可以話佢做小丑做得好。
唔鐘意既,你咪當係一個精神病人喺阿卡漢ff自己做左joker既故事囉都一樣得
點解唔可以改小丑設定?點解小丑又要一定依附住batman?個角色存在咗幾十年難道無一個故仔係唔關batman事?
你都講得啱,但支左輪開左8鎗又係奇怪
裝修同私了的確係違法,世界無所謂正唔正義
你係政府/藍絲立場我地已經係罪犯
奶共俠
幫黑警捉人
冇錯,電影入面GE人借示威去殺人,搶劫,破壞來反對上層社會。
係好多手足觀後感唔認同。
但我想強調,777再咁迫害香港,好快我地都會係成為[JOKER],只係時間問題。
正因為咁,我地更要保持自己核心價值,對準政權,對準藍商店
有無人未睇
依家就係個撚個都用tdk個隻做standard呀
真係好撚戇鳩
兩者差左份理性
戲入面單純仇富反社會
香港仲要玩道德,冇得亂黎住
因為小丑既對手淨係得Batman。係電影角度,一個好主角同好配角互相角力,先可以令劇情同角色得質發揮到最好。但係今集做主角既小丑對手只係呢個社會,劇情上佢只係一個被社會迫瘋既人。老闆、肥仔朋友既角色跟本係日常生活既寫照。
換一個角度問你,佢唔用「The Joker」做電影名,改左做其他電影名,再由Joaquin Phoenix做都係咁好睇,因為Joaquin Phoenix真係好戲。
宜家個問題係,呢個套電影用「小丑」呢個漫畫角色做主角,而「小丑」呢個角色係全球No.1奸角,所以我要求佢唔只係做一個被社會迫瘋既痴線佬,佢起碼要突然出到佢既智慧,佢既狡猾等等可以稱得上「全球No.1奸角」呢個名。
所以要一個角色突出到咁上下既野,一定要有一個對手,我唔理你係超人又好,Batman又好,蜘蛛俠都好。而家你個電影冇左呢個角色,就塑造唔到一個同「全球No.1奸角」相稱既小丑,Joaquin Phoenix再好戲都好,佢扮既都係一個化小丑裝既痴線佬。
一開到比人打佢禁住下體 同埋訓完雪櫃RJ有無啲咩含意
係lor
得6粒
訓雪櫃=自殺
理由:以前嘅雪櫃冇得由入面打開,所以好多小朋友死左
你自己一廂情願覺得joker一定要咁姐

我反而覺得套戲將joker連落社會議題到令joker成個設定貼地好多
有8鎗咩?
唔知你點睇killing joke既joker origin?佢都係普通人一個 無高智商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞