小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
5. Gotham season 3 (2016) ,Joker 表演自殺?
6. 電影The Dark Knight (2008) Joker既自拍。
7.電視連續劇Gotham (2014-2019) , 遊戲 Batman The Telltale Series (2016) Thomas Wayne 係壞人。漫畫Flashpoint (2011) Thomas 係好人,平行世界中成為batman。所以Thomas Wayne 係好人定壞人都係「官方設定」
佢係咪真係thomas wayne 私生子?
記得最後有幕佢拎住阿媽後生既相,後面有句love your smile by wayne
8. 漫畫Killing Joker (1988, 動畫電影2016),Joker成為Joker之前只係一隻跑腿Redhood,毫無智慧可言。成為 Joker後就好係犯罪哲學家咁搵James Gordon做社會實驗。

9. Joker患有狂笑病。電影Batman (1989) 中Joker跌咗落化學池,生理不由自主地發出笑聲。該版本Joker在2008年之前被各譽為不可取代的經典。Joker因為病而笑, 算唔算真Joker?
10. 遊戲Batman Arkham Knight (2015)。你認識嗰個Joker跳舞好有形?
岩岩睇完第二次
事實證明睇IMAX 既觀眾質素係高d
係百老匯睇屌你起碼兩次響電話
一個直頭係到講
我係K11 睇IMAX 完全無呢個問題
完場仲有人拍手
根本屌呢個joker無智慧既人好多都淨係睇過tdk
睇完就死要覺得之後果d joker都要係咁
11. The Dark Knight Returns(1986/2012),葛咸暴動與精神領袖。今次改為Joker?
旺角百老匯?
旺角睇戲d人真係癲嫁
以後都唔好去旺角睇
荃灣
睇左 完全冇冷場 好好睇 勁好戲
12. 我認識既Joker花名叫overact/浮跨,一啲都唔平實。遊戲Batman Arkham City (2011),該遊戲取得多個年度最佳遊戲獎,遊戲入面既Joker是正統嗎?
呢個唔係joker..
我驚對唔住依個名
天水圍銀座啱啱睇完 大嗌光復香港無人理 灰咗
睇完唔會好激動咩 一路睇一路諗到香港
哦。sorry,依家開始GCPD唔命名角色叫Joker,我就唔計。

https://comicbook.com/dc/2018/04/12/gotham-joker-debuts-spoilers-jeremiah-jerome/
做做下野 比人無啦啦搶左個牌仲打左一獲,老闆明知係比人屈 都仲要屈係佢偷左
咁都叫joker有錯cls
原來同黑妹扑野都係佢自己幻想?
剛剛再睇多次TDK HL version 係有好多神態 小動作 笑聲 表情去演繹呢個又癲又喪同時又有高智慧既罪犯 將蝙蝠俠玩弄於股掌之中 最後仲贏埋

但JP version 真係比到個感覺我「屌條友對眼有戲架」佢一個定格 個樣真係可以令你心寒 畢竟 JP version 既joker 只係剛剛出世 角色設定上唔會好似HL version 咁老練 咁識玩 但演技方面確係超班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞