小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
What do you get when you cross a mentally ill loner with a society that abandons him and treats him like trash? I'll tell you what you get. You get what you fucking deserve!
鄰居有殺啦
殺完返佢屋企
背景有紅白救護車燈
兩倍速睇會冇咁難受
睇完嗰頭好暈

呢個時候睇小丑
真係會不自覺代入左而家呢個時勢

世界就係欠缺一個小丑
呢套Joker 有無動作成份?定純粹劇情片?
係 包場睇感覺仲正
人肉叉燒包應該可以算得上香港joker
老母出事佢係屋企淨返條底底瞓係梳化,chur 住煙喪笑(喪喊)個下真係同佢connect咗

利伸 煙剷
我去文具店買咗個A5公文袋裝作個5x7嘅公文袋
唔需要說服我
我只係講我相信,亦都無迫人相信
Errrrr 不如你睇多次 如果睇多次都覺得唔係講緊社會 咁呢類型既電影唔係好適合ching你睇
第一次睇戲 到中段係壓抑到差d頂唔順想走
但睇到尾段主角開始變真joker個感覺就好好多
依句係幾正,重覆what u get,將個句子變得好憤怒
完場成班唔識既一齊學joker咁笑
Joker 其實無精神病
只係佢一難過 就會大笑
坐車比人屈 ,比人炒 同事串佢 ,認老豆失敗
見到唔公義既野, 一個人去飲酒睇show
最後同梅利既對話
先係重點
有無人知小丑 最後唱首歌叫咩名
唔記得 主角最後見社工 唱果首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞