小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
I saw this movie on the big screen. It was beneath my expectation.
開門個幕真心驚到要遮住眼黎睇
勁驚佢趁侏儒出去個下用門一野夾死佢
最後鍚佢一啖幾warm
thats life?
搞錯左 應該係whiteroom
嗰d話 「Arthur 只係一個 自以為是 為狂而狂 嘅 痴線佬 殺人狂 」嘅人究竟有冇用心去睇套戲
男主角咁用心去演活角色 你地居然有呢個咁on9嘅體會

衰d講 你地係侮辱緊套戲 侮辱緊個角色 侮辱緊個演員
係e首thx bro
係公司戴耳機聽都聽到忍唔住笑,真心神曲
D同事問我做咩無啦啦笑得咁開心
你小心d
成個過程都好驚佢發癲又殺多一個
呢套joker係講佢成魔之路喎 你所講既智慧同狡滑都係之後既事啦 如果你expect會有佢同batman對打果d場面你一定失望㗎
佢d同事小心d就真
下一集
Joker vs Batman
謝拉力圖再飾演joker
重振雄風
講番起侏儒要Joker幫手開門嗰一幕
其實我好擔心佢會比Joker一刀插落去條後頸到
完全笑唔出
當侏儒出番去既時候仲鬆左一口氣
我覺得侏儒開唔到門係好畫龍點睛
(但都有可能我諗多咗)
因為我哋一笑嗰下
就正正反映出我哋嘅本能就係會笑一啲有缺陷嘅人
諗深一層 其實我哋同笑9 Joker 嗰班細路、iBanker、Murray都係同一種人
地鐵入面嗰兩條友一人兩槍,跟住第三條友走出架車之前中咗一槍,行咗出車之後再中一槍倒地,最後joker行上去補兩槍。
利申尋日第一次睇
既然佢放侏儒走即係佢唔係濫殺無辜
咁佢殺兩母女同社工個理由係咩
下?黑人兩母女同社工俾佢殺左?
冇殺

有殺兩母女咩?....
唔係佢一路自己性幻想....?
呢個位我都好緊張,joker可能會殺埋佢,但最後冇殺都鬆一口氣,因為侏儒係公司都係被邊緣人士,啲同事都有言語欺凌佢,所以joker 唔殺佢係有理由,brotherhood
其實joker 係一定唔會殺果個侏儒,因為佢就係被同事欺凌,如果出手殺侏儒,佢同同事冇分別
主角話有機會拍續集
jp講?
屈機喎
其實就咁完左佢咪仲好
Joaquin 近日在 Popcorn with Peter Travers 的訪談中談到了《Joker》拍攝續集的可能性等相關話題,Joaquin 表示他曾與導演談論過很多創作空間,如能繼續為 Joker 合作相信會是有趣的。此外如果計畫拍攝續集,他跟導演現在就會拍了,且 Joker 這角色擁有著無窮無盡的發展可能性

DC影業今年討論度最高的電影《小丑》(Joker),不同於以往DC的連續性,導演陶德菲利普斯這次將整個作品獨立出來,完成一部「全新的小丑」,找來瓦昆菲尼克斯擔任主角,果然一上映就好評不斷,不僅全球票房超過3.5億美元,11日更是站上「IMDb十大最佳影片」拍這麼好,要不要拍續集?瓦昆菲尼克斯聳聳肩,認為「Why Not?」
i still prefer heath more
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞