小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
佢無咗份工唔係因為跌槍咩
rando屈joker主動同佢買槍係唔想其他人知佢送槍比人
就係一街小丑話比你聽葛咸城有問題
係呀
所以rando屈joker主動同佢買槍係唔想其他人知佢送槍比人,咁佢就可以保住份工
所以話佢只係一個普通同事
鬼叫佢撞正發癲白卡佬
exact7ly,槍都要錢,肥佬算係幾關心人,仲俾枝槍佢旁身,點解咁多人期望他人為自己做咁多,自己都做唔到啦
如果係咁易幫吓你就有false hope出生入死,難兄難弟,咁真係自己問題
係佢公司既食物鏈,侏儒仲低級過佢,開場全個化妝間包括joker自己都有份笑侏儒,侏儒淨係存在已經係對joker好
但佢又同主角講little brother little brother
諗起核爆都唔割
搞下黨鐵已經一堆風向撚出嚟割
屌k11 imax已經每日得番一場
之前無啦啦拉閘宜家張飛又退唔到
垃圾ua
成套戲最光明既時候就係殺老母,黑暗既開始

個故仔好好咁解釋到joker既狂
唔好意思 但成套戲真係好悶
始終都係鐘意黑放之神個joker多d
癲好多,殺人有理念,真正想引起世界大亂
同埋想引起人性既黑暗面
呢個唔係唔好,明白佢後面係想透過殺人引起d人反坑既心理
但佢最初殺個d人都係因為恰佢,完全冇部署
啱啱睇唔到有呢個po係出面開咗個po
唔知有無人貼過 條影評一日前出

https://youtu.be/qD4Czmisgso
睇完條影評好想二刷
分析得幾好 寫得幾詳盡
本身有啲位唔明 睇完條影評都明返多啲
心郁郁好想二刷睇多次啲劇情
黑警必須被閹割
Hongkong need a joker
唔太覺得佢有精神病,佢的想法根本好多人都有,不過佢係比社會同自已身世迫到唔理自己生死同唔理後果咁做野,我覺得佢甚至有自殺傾向。
一個係已經癲咗 殺人如麻
另一個係岩岩仲諗緊癲唔癲爆唔爆哂所有情緒
無得比既
其實加番刪減片段好睇好多
呢度既小丑已經變左一種精神
唔再只係一個角色
我覺得呢度既昇華做得好好
而蝙蝠俠老豆老母俾「小丑」殺死
呢個連結都好撚正
乜肥佬唔係扮關心 專登比支槍佢陰佢 再篤灰咩
雖然呢part有爭議 但我比較傾向肥佬係個陰險既人 咁先夠力support arthur kill him
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞