小丑joker 電影討論區3( 你知道小丑像徵什麼)

1001 回覆
156 Like 7 Dislike
救條女
下 姐係點 而加佢有場次 真係得好少場
基本上夜晚都無...
下 邊到有?
一開始佢另轉頭已經擺明arthur係怕事 想唔理啦
明明係病發黎
thanks 我準備二刷 但係未知而加無晒imax 場點搞
UA 真係好撚ON9
咁公道啲講,係個個情況肥佢唔係似心理醫生多過社工咩
我覺得似殺左
咁啱我都係一個人
不過套戲真係好 heavy
有樣野唔係好明,佢本身諗住上murray show 度自殺黎當一種表演?但點解後尾又要殺個主持人,其實joker話個主持人播佢錄影係笑佢個時,係我角度/梅利角度睇其實佢邀請佢上節目係幫佢不過就礙於佢個病joker就好執著個主持人笑佢。
我覺得其實講到尾想形容joker都係貪生怕死一個人,只會怪責社會/身邊人,到最後連自殺ge勇氣都冇只會推諉別人(殺主持人),會唔會諗多左
Thomas簽名個張老母相代表咩
代表老母同wayne真係有路?
有冇人覺得最後暴動個位其實個社會都係冇正視joker面對嘅問題,佢自己都話殺嗰啲人係因為佢哋抵死有份迫害佢,冷落嘅社會產生出邊緣人,但出面啲人就當左係仇富象徵。其實有啲sad但佢總算搵到佢渴望嘅recognition
正,做得超好
唔明點解會怪到joker怕死
佢本來都冇哂生存意志
自殺個段其實可以解做 Arthur 已死
而家只有Joker係度
其實joker同香港成場運動有個共通點
「維持住我意志嘅唔係仇恨 而係希望」— 十年對白
我見好似冇人講過 joker啲藥佢係冇食過 有一幕佢倒啲藥係枱 之後佢掃左落碟野到 之後佢老母食咗碟飯
答左你啦,you won't get it
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞