(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
減肥/增磅 4 (Beginners' Guide)
https://lih.kg/1071429
我都有嘗試過盡量帶落個胸到 我自己諗過個原因可以係做得太重 因為我未去gym room之前屋企有啞鈴 就瘋狂淨係操二三頭 懷疑宜加做到重係因為隻手而唔係個胸 所以想上黎問下有冇呢個可能性
對波操唔大真係唔開心
新手留名 想問下172體重68 體脂19%左右 究竟應該bulk先定係減肥先?
ok買左條eva 底褲自high
做咩動作都未講.... FEEL唔到多數都係姿勢問題
我第一組動作就係做bench press 對波係有脹既 不過個三頭脹得仲勁過個波 之後個三頭緊哂實哂咁 好難發力 我有刻意唔伸直隻手 但一去到頂鋒個個位唔伸直就覺得個力集中左係個三頭到 好似用緊個三頭hold實咁
成日就係個波係就係有d脹 但會因為三頭緊撚哂而做唔到其他動作 又或者要做輕d
30 - 35kg barbell既話
用機玩下先 再唔係試下吉BAR 慢慢推去感受下
會唔會只係渣太窄
玩開6日PPL LM
我諗真係要慢慢感受下 好似操大對波阿
其他位都還好 係對波
有冇人用過 phoenix a1/a2 按摩槍?
好唔好用?
用緊a2
用下dumbell, 個adduction用多啲。同埋可以試下做1.5rep 做一下完整加半下bottom 等個胸用多啲
收到 下次操胸會試下
見a1同a2都係差300/400左右,值唔值得升?
定booster M?
我大部分時間都用大頭同第二段速,冇咩後悔買平版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞